Egyéb kategória

Napvédelem természetesen – Mert nem mindegy, mivel kenitek magatokat!

Tudtátok, hogy naptej és naptej között is van különbség? Hallottatok például természetes naptejekről? Szőke Anna bio sminkes természetes szépségápolással foglalkozó blogján, a The Sparkling Blueberry-n megmutatja a kedvenc termékeit is.

vous - 2018.06.07.
Napvédelem természetesen – Mert nem mindegy, mivel kenitek magatokat!

Nyár, vízpart, napozás, UV sugarak és oh-oh… manapság már mindenki tisztában van vele, milyen fontos, hogy a forró nyári hónapok alatt védjük magunkat a napsugárzás káros hatásaitól. Néhányan fájdalmas úton (leégés) tanulták meg a leckét, néhányan pedig még télen is használnak napvédő termékeket, annyira tartanak a káros sugárzás hatásaitól.

Ha korábban már olvastál ezt-azt a blogomon, akkor tisztában vagy vele milyen fontos számomra a természetes szépségápolás. Igen ám, de néha nagyon nehéz „egészséges” alternatívát találni, különösen amikor az ember megfelelő natúr naptejet keres. De kezdjük az alapoknál!

Mitől is kell védenünk a bőrünket?

A válasz egyszerű: az UV sugaraktól, pontosabban az UVA és UVB sugaraktól. A napvédő termékeken található SPF (Sun Protection Factor – magyarul nap védő faktor) mutatja, mennyire eredményesen védi egy-egy termék a bőrünket az UVB sugaraktól (ezek a sugarak melyek a napégést, bőr károsodást illetve szélsőséges esetekben akár a bőrrákot is okozzák). A másik fajta, az UVA sugarak eredményezik a bőr felgyorsult öregedését és az apró sötét pigmentfoltokat. Amikor naptejet választunk fontos, hogy széles spektrumút keressünk, mely egyszerre véd mind az UVA mind az UVB sugarak ellen.

Forrás:
depositphotos, unsplash.com

Milyen természetes (és egészséges) megoldást válasszunk?

  • Keressünk ásványi alapú naptejeket, a hagyományos kémiai napvédő termékek ugyanis telis-tele vannak olyan összetevőkkel melyek összezavarhatják hormonrendszer működését ( a gyerekekéről nem is beszélve).
  • Válogassunk a 30-as SPF-el jelölt termékek közül – ne legyen ennél alacsonyabb az SPF szám, mert az nem nyújt elegendő védelmet, de a sokkal magasabbnak meg már nincs jelentősége.
  • Olvassuk el az összetevők listáját, és keressünk olyan terméket, mely hozzáadott antioxidánsokat is tartalmaznak; ezek segítik a bőr gyorsabb regenerálódását.
  • Ha vízparti nyaraláshoz vásárolunk napozóterméket (vagy egyéb kültéri, erős izzadással járó sporthoz) akkor keressünk sűrűbb, vízálló naptejet.

A legfontosabb azonban, hogy SPF szám ide- vagy oda ne felejtsük el 2 óránként újra kenni magunkat (ha vízben vagyunk, vagy aktívan sportolunk, akkor még gyakrabban). Sose várjuk meg, amíg kipirul a bőr, mielőtt újra kennénk magunkat, hiszen a leégés sokszor csak másnap jelentkezik.

Mely natúr napozótermékeket ajánlom számotokra? Ide kattintva >>> elolvashatjátok!

fehérnemű csipke bugyi melltartó

Csak azért sem szolizom! Éljen a fehér bőr!

Mikor még gyerek voltam, kifehérlettem minden csoportképből. Egy idő után pedig mindenhonnan kapni kezdtem az ötleteket, hogy milyen praktikákkal lehetnék végre barna. Én meg csak pislogtam, és nem tudtam, kinek higgyek.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok el!

Ajánlott cikkek