Egyéb kategória

Miss Americát ezentúl nem a szépsége, hanem az esze alapján választják

Viszlát, bikinis csajok, egy élmény volt veletek! Többé nincs bikinis vonulás, de a szépségverseny-jelzőtől is megválik a Miss America-verseny – jelentette be a szervezet. 

vous - 2018.06.09.
Miss Americát ezentúl nem a szépsége, hanem az esze alapján választják

Épp a napokban gondolkodtam azon, hogy vajon 2018-ban még hogy lehet létjogosultsága egy olyan versenynek, ami az alapján ragsorolja az embereket, hogy ki milyen szép?! Hál' Istennek, úgy látszik egyre kevésbé van, legalábbis elég biztató hírek érkeztek az USA-ból:

A Miss America verseny ugyanis úgy döntött, többé nem a versenyzők külsejét, hanem azoknak a véleményét fogja díjazni.

Objektum doboz

Ez persze kis lépés egy versenynek, mégis nagy lépés a nőügyeknek. 2018-ban végre eljutottunk oda, hogy nem a külsejük, hanem a mondanivalójuk alapján értékeljük a nőket – és ez elsősorban a sokat támadott #MeToo-mozgalomnak köszönhető. Ezt a verseny elnöke, Gretchen Carlson jelentette ki, aki már a mozgalom kezdete óta az egyik leglelkesebb támogató:

Sok fiatal nőtől hallottam, hogy szeretne részt venni a versenyünkön, de nem akar sem bikiniben, sem magassarkúban vonulni – úgyhogy úgy döntöttünk, miért is ne? Többé ez már nem képezi részét a versenyünknek.

Objektum doboz

Akkor mostantól nincs többé királynőválasztás? De igen, attól még a szépségversenynek, mint műfajnak nem fellegzett be és kevéssé várható, hogy a különöböző versenyek tömegesen kezdik el elhagyni a szépség-jelzőt a nevük elől.

A magyarországi viszonyokat nézve pedig valószínűleg még kb. 50 évet kell várni hasonló előrelépéshez – de ennek a kicsinek is örülni kell!

Ajánlott cikkek