Kivert minket a víz: Jonathan, a parateknős kiakasztotta a VOUS-lányokat

Rengeteg teknőst ölnek meg a halászhajók egy friss kutatás szerint

A kisméretű halászhajók rengeteg teknőst ölnek meg Dél-Amerika partjainál egy friss kutatás szerint. A tudósok megállapították, hogy a kopoltyúhálós vadászattal van a probléma – annyi teknős kerül bele a hálókba, hogy az komolyan veszélyeztetheti az alacsony egyedszámú fajokat.
 

Az emberek úgy gondolják, hogy a fő probléma a nagy volumenű halászat a környezetvédelem szempontjából – pedig egy friss kutatási eredmény szerint a kisebb, de sokkal nagyobb számban létező halászatok sokkal nagyobb bajt jelentenek a bolygónk állatvilágára. Ezt igazolja az is, hogy kiderült: a kis halászatok rengeteg teknőst gyűjtenek be és ölnek meg feleslegesen a kopoltyúhálós halászat eredményeképpen.

A kopoltyúhálós halászatot már több helyen betiltották, mivel rengeteg olyan fajt is be lehet vele gyűjteni, amelyek védettek, és amelyeket egyáltalán nem akartak volna befogni a halászok. A módszer lényege egyszerű: a halászok egy függőleges hálót eresztenek le a vízbe, amibe beleakadnak a prédának szánt halak, valamint, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, rengeteg más, egyébként nem hasznosítható élőlény.

Olvassátok tovább a cikket a Fyouture oldalán!

jeremy-bishop-160882-unsplash
Forrás:
unsplash