Egyéb kategória

3 módszer, amivel bármikor felpörgethetitek az anyagcserét

Az anyagcserénk felgyorsítása az egyik kulcsa a fogyókúrának – és persze az egészségünknek is. A lassú anyagcsere ugyanis akár károsan is hathat a szervezetünkre. A szakemberek szerint sokféle módja van annak, hogy serkentsük az anyagcserét, mi most hármat mutatunk ezek közül. Íme tehát 3 módszer, amivel bármikor felpörgethetjük az anyagcserénket.

vous - 2018.06.09.
3 módszer, amivel bármikor felpörgethetitek az anyagcserét

Egy fitneszedző és életmód-tanácsadó, Marci Nevin szerint létezik három dolog, amivel garantáltan felgyorsíthatjuk az anyagcserénket. Illetve eloszlat néhány tévhitet azzal kapcsolatban, amiről azt hihetjük, hogy segíthet ebben, de valójában nem hatékony. Íme!

1. Kardió helyett súlyemelés

A szakember szerint az anyagcserénk felpörgetése szempontjából hatékonyabb, ha súlyokat emelgetünk és izmot építünk, mint ha órákon keresztül kardioedzést végzünk (például futunk vagy úszunk). Marci szerint ugyanis „minél izmosabbak vagyunk, annál több kalóriát égetünk még akkor is, ha éppen nem edzünk”. Vagyis a súlyemeléssel hosszú távon nyerhetünk.

2. Zsírégető táplálékkiegészítők helyett aktív hétköznapok

Vagyis fontosabb és hasznosabb Marci szerint, ha napközben mindent megteszünk, és minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy mozogjunk, aktívak legyünk. Ez tehát hatékonyabb, mint ha zsírégető táplálékkiegészítőt fogyasztanánk, de közben, amikor csak lehet, inkább elkerüljük a mozgást. Használjuk a lépcsőt, sétáljunk két háztömböt, menjünk bringával dolgozni.

A harmadik lépést keresd a Ridikül oldalán!

Forrás:
unsplash
Ajánlott cikkek