Egyéb kategória

A hatéves Bori lemondott szülinapi ajándékairól, hogy kutyáknak segíthessen

Köztudott, hogy a legtöbb állatmenhelyen minden apró segítség jól jön. Ha nem lennének önzetlen, elkötelezett önkéntes segítők, akár akik pénzzel, akár egy kutyakonzervvel, akár csak egy nagy sétáltatással, játékkal hozzájárulnak egy-egy menhely munkájához, komoly bajban lennének a kutyusok. De hogyan is tudunk pontosan segíteni az örökbefogadásra váró négylábúaknak?

vous - 2018.06.10.
A hatéves Bori lemondott szülinapi ajándékairól, hogy kutyáknak segíthessen

A héten egy hatéves kislánytól olvadoztak a magyar internetezők, aki rendhagyó és példaértékű módon ünnepelte a születésnapját. Azt kérte a szüleitől, barátaitól, hogy ne neki vegyenek ajándékot, hanem az erre szánt összeget ajánlják fel rászoruló kutyáknak. Természetesen mindenki támogatta az ötletet, össze is jött 100 ezer forint, amit a kislány személyesen vitt el a Vigyél Haza Alapítványnak. Bori szerzett pár négylábú barátot, a nap végén pedig dedikált mesekönyvet és egy egyedi oklevelet kapott, így hivatalosan is ő lett a legfiatalabb önkéntes munkatársa az alapítványnak.

Objektum doboz

Ti is szívesen segítenétek egy menhelynek, de nem tudjátok, hogy pénzen kívül mégis mit tehettek az állatokért?

Nyakörv, póráz, hám, játékok

A legtöbb gazdi szereti „öltöztetni” a kutyáját menőbbnél menőbb cuccokba, és most nem csak a kutyaruhákra gondolok. Megtetszik egy szép nyakörv vagy póráz és hiába használható még a régi, vagy a kukában landol, vagy a fiók mélyén, hátha szükség lesz még rá. Nálunk egy vadiúj hám lapul a fiókban (már nem sokáig), mert sikerült jóval nagyobbat vennem, mint amire szüksége van Kavics kutyánknak.

Ilyenkor gondoljatok arra, milyen jól jönne még ez egy menhelyi kutyusnak!

Objektum doboz

Lepedő, takaró, törülköző

Nem is gondolnánk, mennyire gyorsan fogyó tárgyak, főleg a téli hidegben van nagy szükség a takarókra, de a kutyák szállításakor, műtétekkor is jól jönnek a tiszta türcsik.

Objektum doboz

Tisztítószerek

Aki kutyával él egy lakásban, tudja, hogy nem lehet megúszni a gyakori takarítást. Nem csak a szőrük hullik, előfordulnak balesetek is. Érdemes érdeklődni a menhelynél, pontosan mire van szükségük!

Objektum doboz

Irodaszer

Egy menhelyen adminisztrációs munkából is akad bőven, ha nincs semmi kutyás holmink, de van tollunk, papírunk, tűzőgépünk, borítékunk, elemünk stb., biztosan örömmel fogadják majd.

Objektum doboz

Konzerv, táp

Az egyik barátnőmtől nemrég kaptunk egy tucat konzervet, mert miután jól bevásároltak, kiderült, hogy az ő kutyájuk allergiás valamelyik összetevőre. De ha nincs is fölösleges tápunk, vásárláskor gondoljunk a menhelyes kutyusokra és rakjunk pár darabbal több konzervet a kosarunkba. Hálásak lesznek érte!

Objektum doboz

Vegyünk példát Boriról és lehetőségeinkhez mérten segítsünk a menhelyi kutyáknak! 

Ajánlott cikkek