23-friends-cover-story-lede

10 dolog, ami nagyon más volna, ha a Jóbarátokat 2018-ban forgatják

A Jóbarátok, vagyis a FRIENDS 1994-ben indult hódító útjára, és 10 évadot élt meg. Ma is milliók rajonganak érte. De vajon miben volna más a sorozat, ha 2018-ban kezdik forgatni?

1.    Az tuti, hogy a sorozat címe nem FRIENDS volna....

...mert ezt pokoli nehéz guglizni, hiszen egy tök gyakori szóról van szó, amire millió irreleváns találat is feljön, ha a sorozatra vagyunk kíváncsiak.

2.    Nyilván kissé színesebb társaság volna...

...mármint ami a bőrszínt, a vallást és szexuális orientációt illeti. Ennyi fehér heteró öszesen nem él New Yorkban, haha.

3.    Valószínűleg nem tudnának kifizetni egy ekkora kérót New York közepén...

...azóta ugyanis brutálisan felmentek az ingatlanárak. New York-ban főleg, de amúgy nem csak ott. Sanszos, hogy ezek a jóbarátok ma már inkább a szüleikkel élnének.

Objektum doboz

4.    Monica súlya tutira nem volna ennyi poén tárgya...

...ehelyett inkább arról szólna a története, hogy mindenképpen megtanulja elfogadni és szeretni a testét, akárhány kiló is. Testpozitivitás forever!

5.    Rachel és Ross simán felvennének egy pasit babysitternek...

...de ez nem számítana nagy ügynek, sőt: teljesen természetes, hétköznapi dolog volna. New Yorkban egyre több férfióvodapedagógus van egyébként, és szerencsére nálunk is nő a számuk.

6.    Joey szexista poénjai tutira nem maradnának megtorlás nélkül...

...ha merne is ilyesmit mondani, a társaság tutira lehurrogná és kiröhögné. A szexista viccek ma már cikinek számítanak.

Objektum doboz

7.    Amikor Chandler megcsókol egy pasit, az teljesen hétköznapi dolognak számítana...

...húsz éve az ilyesmin azért kiakadtak a népek, de ma már még csak melegnek sem kell lenni ahhoz, hogy egy fiatal experimentálódjon kicsit saját szexusával.

8.    Phoebe-nek tutira volna egy nagyon komoly Instagram-oldala...

...ahol komoly influencerként biztatná a fiatalokat arra, hogy legyenek vegánok és kíméljék a földet, de persze rövid videókat is posztolna a dalaival.

Objektum doboz

9.    Chandlernek tutira volna egy Twitter-oldala...

...és kétségbeesetten küzdene azért, hogy sikerüljön igazi vírustartalmat létrehoznia. Ezért semmi sem lenne túl drága...

10.    Nem volna ennyi kétely, hogy ki hol járt és mit csinált...

...mert mindenki hírt adna mindenről az okostelefonjával, és időről időre live streamek is születnének a történésekről.

retro-sorozat-jobaratok

A Trónok harcán túl: a kilencvenes évek kultikus sorozatai ma is ütnek

A sorozatfüggés teljesen hétköznapi dolog, de aki igazán komolyan veszi a szenvedélyét, az a múlt legjobb klasszikusaival is képben van. Higgyétek el, a kilencvenes években is születtek olyan sorozatok, amiket látnotok kell. Vigyázat! Az első rész megnézése garantált függéshez vezet.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább!