Felejtsétek el, hogy a csíkos minta kövérít – Csak válasszátok a megfelelőt!

Felejtsétek el, hogy a csíkos minta kövérít – Csak válasszátok a megfelelőt!

A csíkos felsők, ruhák évek óta stabil alapdarabjai a ruhatárunknak. Mégis sokan ódzkodnak a viselésüktől, mert félnek attól, hogy akaratlanul is plusz kilókat pakolhatnak az emberre. Ha a megfelelő darabot választjátok, akkor ez szerencsére nem fordulhat elő veletek. Elmondom, mire érdemes figyelnetek.

1. Figyeljetek a csíkok szélességére.

A ruha csíkozása vízszintesen elvágja a testet, ezért nem mindegy, hogy hova teszitek a szélesebb csíkokkal a hangsúlyt. Ha a csíkozás ott szélesedik ki, ahol a testetek is szélesebb az átlagosnál, akkor a területre még több figyelmet fogsz helyezni. Ez nem feltétlenül rossz, csak legyetek a tudatában. Ha szeretnétek ezt a hatást elkerülni, válasszatok olyan darabot, amin egyenletesen szélesek a csíkok.

Forrás:
unsplash.com

2. Törjétek meg a vízszintes vonalakat!

Optikailag karcsúsíthat, ha nem önmagában veszitek fel a csíkos ruhát, hanem megtöritek a vízszintes csíkokat függőleges vonalakkal.

Ez lehet bonyolultabbnak hangzik, mint valójában. A lényeg az, hogyha felvesztek egy bőrdzsekit, blézert, vagy kardigánt a csíkos ruhádtok felé, akkor a vízszintes csíkokat meg fogja a törni a másik ruhadarab vonala.

A cikk itt nem ér véget: a további 2 tippért kattintsatok ide >>> a Zeka Styling oldalra!