Könnyű túrófánk

Könnyű túrófánk, ami mindig sikert arat

A legegyszerűbb és legfinomabb desszertek egyike a túrófánk, a belül könnyű tésztát roppanósra sült burok veszi körül, nem túl édes, de vaníliától és citromhéjtól illatos, amit ha kézzel formázunk kis golyókká, pár perc alatt meg is sülnek - uzsonnának, desszertnek, vendégvárónak, de még hétvégi reggelinek is ideális.

Az aranyló kis túrós golyóbisok mindenkit levesznek a lábáról, még a készítőt is, hiszen hatalmas sikert zsebelhet be a minimális munkával készülő fánkocskákkal. A tészta 5 perc alatt összeállítható, és bár igaz, hogy mindenképpen pihentetni kell sütés előtt, ha tökéletes állagú fánkokat szeretnénk, a sütés utána már gyorsan megvan, a végeremény pedig pillekönnyű és álomfinom!

Jót tesz a túrós masszának, ha legalább 1 órát, de még jobb, ha egy éjszakán át pihen a hűtőben, és ha előző este bekeverjük, akkor akár kényeztető reggelinek is süthetünk belőle egy adagot, friss gyümölccsel, joghurttal tálalva is nagyon finom,uzsonnára pedig kisüthetjük a maradékot - csokiszósszal, dzsemmel tálalva is nagy sikert fog aratni.

A receptért kattintsatok a Cookta oldalára.

Forrás:
Depositphotos