Egyéb kategória

10 európai kastély, amit látnotok kell, mielőtt meghaltok

Elképesztően szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen Európa egyik legszebb kastélya pont a mi fővárosunkban található. Ha a Budavári Palotát úgy ismeritek, mint a tenyereteket, akkor érdemes kastélyvadászatra indulni Európában. Mutatjuk a szerintünk 10 legszebb úti célt, mert bőven van miből választani.

vous - 2018.06.14.
10 európai kastély, amit látnotok kell, mielőtt meghaltok

10. Pena Palota (Portugália)

Sintra a 19. századtól a portugál királyi család székhelye. A Lisszabontól alig 30 kilométerre fekvő város egyik kiemelt nevezetessége a Pena Palota, amely a hegytetőn helyezkedik el. Úgy építették, hogy az a palotakert minden szegletéből látható legyen. A palota nemcsak rendkívül színes, hanem építészeti lenyomatokban is gazdag: a mór, a rokokó és a keleti stílusjegyek ugyanúgy megtalálhatók rajta.

Bővebben >>>

Objektum doboz

Objektum doboz

9. Ravadinovo kastély (Bulgária)

Pont olyan, mintha a középkorban épült volna, pedig 1996-ban kezdtek neki. Jól tették, a gyönyörű, minden részletében kidolgozott épület Bulgária egyik legnagyobb szenzációja, évente 1 millió turista utazik oda csak azért, hogy megnézzék maguknak a kastélyt. Az épületet gondozott park veszi körül, amelyben egy tó is található természetesen hattyúkkal. Lehet, hogy valakinek ez túl mesterként, de ha úgy fogjátok fel, hogy Bulgária megalkotta a saját Roxfortját vagy Disneylandjét, akkor máris kicsit elnézőbbek lesztek.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

8. Vajdahunyad vára (Románia)

Mikszáth Kálmán szerint a várak királya a romániai Vajdahunyadi vára. Bizonyos részeinek másolata a Városligetben található, és Vajdahunyad vár néven ismerjük. A romániai épület impozáns, gyönyörű, és szerencsére látogatható is.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

7. Moszna kastély (Lengyelország)

99 torony, tornyocska, kiszögellés varázsol el akkor, ha Lengyelország Loire-völgyében indultok kastélynézőbe, és a Moszna kastélyhoz érkeztek. A Tiele-Winckler család építtette, néhány évtizede ideggyógyintézet működik a falai között, de egy része szerencsére látogatható a turisták számára is.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

6. Bajmóc vára (Szlovákia)

Szlovákia legszebb vára elképesztő történelmi örökséggel bír, alig tudjuk felfogni. A 13. században épült a Nyitra folyó partján álló sziklaszirtre. A hely nem ismeretlen az ember számára, a vár alatti cseppkőbarlangban két tó található, a parkjából eredő gyógyvíz is egy barlangot táplál. Olyat, amelyikben még ősember is élt. A várnak, amelyet érdemes felkeresni, állítólag kísértete is van, egy fekete hölgy. Ha találkoztok vele, mindenképp írjatok!

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

5. Chenonceau-i kastély (Franciaország)

A Loire-vidék második leglátogatottabb kastélya mintha a vízen állna. Légies, gyönyörű, ahogy a Cher folyó fölé emelkedik. A nők kastélyának, illetve a Hat nő kastélyának is nevezik mert építészeti stílusára hat nő hatott a leginkább, többek között Medici Katalin.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

4. Trakai várkastély, Litvánia

Az egykori főváros, Trakai kedvelt kirándulóhely, amit meg is értünk, ha megnézzük az itt található kastélyról készült fotókat. A 13. században épült kastélyt öt tó veszi körül, amely igazán különlegessé teszi a helyszínt.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Tourbillon kastély, Svájc

Sion város fölé merednek a Tourbillon kastély romjai. Igen, jól olvastátok, a listán szereplő épületek közül ez az egy már csak rom. Az épület a 13. században épült, és az 1700-as évek végén tűzben pusztult el. Egyedül a 15. században épített kápolna nem esett a tűz martalékául. Érdemes felkapaszkodni ide a kilátásért!

Objektum doboz

2. Kylemore kastély, Írország

Csak a 19. század második felében épült, így a többihez képest kifejezetten fiatal épületnek számít. (A bolgár kastélyt leszámítva, mert az csecsemő kategória.) A kastély tulajdonosa, Mitchell Henry feleségével, Margarettel és kilenc gyerekével lapott a 33 szobás épületben. Sajnos a feleség nem sokkal az építés után elhunyt, emlékét egy kis kápolna őrzi. Az épület 1920 óta a bencés szerzeteseké, csak kis része látogatható.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

1. Eltzi vár, Németország

Németország egyik legszebb várának tartják ezt a drámai és különleges épületet, amely 800 éve családi kézben van. Szerencsére a mai tulajdonos, dr. gróf Karl von und zu Eltz-Kempenich úgy döntött, a nagyközönség előtt is megnyitja az egyébként bevehetetlen lovagi vár kapuit.

Bővebben itt >>>

Objektum doboz

királynő párkapcsolat

Ne akarjatok királynők lenni a párkapcsolatban – A 21. században már más a fontos

Azok a régi, sötét berögződések, amelyek a nőt tiszta és ártatlan királynőként ábrázolják, akit a hős lovag körülrajong és kényeztet, nemcsak életidegenek, de a férfiközpontú társadalom által diktált egyenlőtlenséget és kiszolgáltatottságot is erősítik. Ráadásul ahogyan a hernyóból pillangó lesz, úgy változik idővel a királynő is házisárkánnyá – legyünk tehát inkább hús-vér nők, egyenlő társai a férfinak! A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek