Egyéb kategória

Így nem fogtok összeveszni a nyaralás alatt

Elvileg a nyaralás a jól megérdemelt pihenés a hosszú, munkával töltött hónapok után, amikor új élményeket élhetünk át, kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk, végre együtt lehetünk szeretteinkkel. Gyakorlatilag viszont sokszor csalódást okoz a várva várt vakáció…

vous - 2018.06.12.
Így nem fogtok összeveszni a nyaralás alatt

Akár utazási célpontunk tökéletlensége, akár a felborult napi ritmusból adódó apró bosszúságok, akár a semmittevésből fakadó családi konfliktusok keserítik meg a vakációt, sokan örülnek, ha a hazaérve végre ismét belevethetik magukat a szürke hétköznapokba… De nem kell ennek így lennie! Igenis lehet a nyaralás egy olyan hét, amikor valóban sikerül pihennünk, amikor kedvesünkkel elmélyítjük kapcsolatunkat konfliktusok helyett, és amit szívesen idézünk fel a hűvös őszi estéken. De hogyan?

Hallgassuk meg a másikat

Már a szervezésnél érdemes elkezdeni a kölcsönös kommunikációt: Ki hova szeretne menni? Mit szeretne csinálni? Milyen igényei vannak? Ha ezeket előre tisztázzuk, és sikerül közös megegyezéssel egy jó megoldást találni, máris elkerültük azt, hogy az egyik családtag azon zsörtölődjön, hogy ő utál várost járni, a másik meg nem szereti a kavicsos vízpartot. Eltérő vágyak esetén is lehet kompromisszumra jutni: ha valaki egész nap a parton süttetné a hasát, míg a párja valami aktivitásra vágyik, keressünk olyan strandot, ahol lehetőség van sportolni is!

Édes semmittevés?

Sok bosszúság származhat abból is, ha úgy döntünk, a nyaralást kizárólag semmittevéssel akarjuk tölteni, ha már egész évben annyira sokat dolgoztunk. Ez jogos igény, sokszor mégsem megy olyan könnyen. Megszoktuk, hogy pörgünk, hogy mindig csinálunk valamit, a hirtelen jött szabadság nyomasztó is lehet. A ránk törő unalmat, feszültséget rossz esetben útitársainkon éljük ki, az ő piszkálásuk, a konfliktuskeresés oszlathatja el feltörő „haszontalansági” érzésünket. Érdemes ezért minden napra beszervezni valami programot – de vigyázzunk, hogy ne is tömjük túl a hetet, nehogy fáradtabban jöjjünk haza, mint ahogy elmentünk!

Problémák és lehetőségek

A világ minden sarka tartogat csodálatos meglepetéseket, de az élet sehol sem fenékig tejfel. Mindenhol lesznek olyan kényelmetlenségek, amik az utazással együtt járnak, ezt inkább fogadjuk el, mielőtt még útnak indulunk. A tengerparton szemét van, éjszaka jönnek a szúnyogok, az asztalra várni kell az étteremben – ez mind előfordulhat, még a legjobb helyeken is. Ahelyett, hogy ezeken morgolódnánk egész idő alatt, fedezzük fel, milyen szépségeket kínál a hely. Ismerjük meg a helyi különlegességeket, kultúrát, gyűjtsük össze, mi az, amit otthon biztos nem találnánk meg, vagy épp mi az, ami hasonló, amin keresztül kapcsolódni tudunk a helyhez.

A további tippért nézzétek meg a Ridikül oldalát!

Forrás:
Unpslash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.