Zebrasüti kuglóf

Zebrakuglóf egyszerűen, a mindig sikert arató süti

A zebrasüti az egyik leghálásabb desszert: nagyon egyszerű, ugyanakkor mutatós és isteni finom, szinte mindenkiben gyerekkori emlékeket idéz, amolyan nagyi féle finomság, ami örök darab, és sosem megy ki a divatból.

Egyszerű kevert tészta a legklasszikusabb vaníliás és csokoládés ízben, megunhatatlan és mindig sikert arat, különösen akkor, ha csíkosan, zebrásan, márványosan sütjük, így keverednek az ízek, nem mellesleg pedig látványra is izgalmas. A tésztába egy tisztes adag vaj is kerül, ettől nagyon puha lesz, és sokáig friss is marad, nem szárad ki,

már ha erre egyáltalán lenne esélye...

Most kuglófformában készült, aminek nagy előnye, hogy könnyebben és biztosan átsül a tészta, nem lesz szalonnás, mert a közepén is egyenletesen éri a hő, ráadásul az elegáns koszorúforma még ellenállhatatlanabbá teszi.

Fontos tudnivaló, hogy a csokis részhez nem elég simán kakaóport keverni, mert így egyszerűen sűrűbb, keményebb és nehezebb lenne ez a tészta, hanem érdemes a kakaóport egy kis cukorral és tejjel kikeverni, majd ezzel összedolgozni az alaptészta egy részét.

A pontos receptet ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Forrás:
Depositphotos