Egyéb kategória

Apu pénisze és anyu vaginája: újabb szexuális felvilágosítókönyv miatt áll a bál

Úgy látszik, a világ minden részén bukkanhatnak fel gyerekeknek szóló felvilágosító könyvek, amikkel a többség nem tud mit kezdeni.

vous - 2018.06.13.
Apu pénisze és anyu vaginája: újabb szexuális felvilágosítókönyv miatt áll a bál

Tavaly tavasszal Magyarországon fütyis kifestőkönyv verte ki a biztosítékot: a színezőben elég direkt rajzokkal magyarázták el a készítők a kisóvodásoknak, hogyan születik a gyerek, még „apu fütyije” is ábrázolásra került. Ausztráliában most hasonló felháborodást keltett a felvilágosítókönyv, amelyben a képzeletbeli szülők nemi szervéről több kép is helyet kapott.

A könyv címe egyszerű: The Amazing True Story of How Babies Are made, vagyis Annak csodálatos igaz története, ahogyan a kisbabák készülnek. Ezután szó esik a spermáról, anyu ovulációjáról, a menstruációról, az előjátékról, a szeretkezésről, az orgazmusról, mindezt persze rajzokkal gazadagon illusztrálva képzeljük el.

A könyvecske az elmúlt időszakban több áruházlánc polcán is megjelent, és persze rengetegen akadtak ki emiatt:

„Te jó ég, mi a fenét keres egy ilyen kiadvány a gyerekkönyvek között? Hihetetlen, mennyire épp nem gyerekszemeknek való volna az ilyesmi. Mindennek megvan a helye és az ideje”

– dühöngött egy kommentelő, sok ezer társához hasonlóan.

A kiadvány védelmezői szerint ugyanakkor fölösleges úgy csinálni, mintha a szex valamiféle mocskos, tiltott dolog van, amolyan tabu. „Elvégre mindannyian így születtünk, nem igaz?” – tette fel a nagy kérdést valaki egy hozzászólásban.  

Objektum doboz

Objektum doboz

buzás aliz

„Közölték velünk, hogy ne szexeljünk soha” – Buzás Aliz hülyeségmentes felvilágosító könyvet készített

Játsszunk egy asszociációs játékot. Azt mondom, felvilágosító óra. Mi jut róla eszetekbe? Vicces? Kínos? Szórakoztató? Régimódi? Feszengős? Szavak, amik helyett másra is gondolhatnánk, de nem megy. Valahogy ez a dolog nincs rendben. Nem kéne, hogy így legyen – de így van. Ebből lett elege Buzás Aliz tervezőgrafikusnak, aki idén végez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és egy felvilágosító könyvet készített diplomamunkaként.

Korábbi cikkünket ide kattintva >>> olvashatjátok.

Címkék: #szex
Ajánlott cikkek