fenék popsi bikini nyár

Mit tegyetek a narancsbőr ellen?

A narancsbőr egyes becslések szerint a nők 80 százalékát érinti. Bár krémek és csodaszerek garmadája vásárolható meg a kezelésére, mi más módszert ajánlunk.

A csípőn, combon és fenéken lévő zsírpárnák a női szervezet energiaraktárai. A nők kötőszövete, különösen terhesség alatt és után meglazul. Hogy mennyi zsírsejt rakódik le a szövetekbe, elsősorban genetikai kérdés, de ha a zsírraktározás és felépítés egyensúlyban van, a cellulitisznek nincs esélye.

Zsírdús táplálkozás esetén viszont a sejtek akár százszorosukra képesek növekedni, a bőr felszíne dimbes-dombos lesz, elveszti feszességét. A másik ok az ösztrogén hormon, amelynek szintje serdülő korban, terhesség alatt és fogamzásgátló tabletta szedése esetén megemelkedik.

Kevesen tudják, hogy a férfiaknál is kialakulhat narancsbőr, ha a férfi-női hormon egyensúly valamilyen oknál fogva felborul.

Természetesen, mint minden zsírlerakódással járó szervezetünkben zajló folyamat ellen, a narancsbőr ellen is mozgással tehetünk a legtöbbet. A sport nélküli élet, a mozgáshiány az anyagcserét és a vérkeringést minimális szintre csökkenti. A következmény: a víz és a salakanyagok lassabban és csak részben távoznak, egy részük a kötőszövetekben felhalmozódik.

Ha érdekel a cikk folytatása, kattints a Sport4you oldalára.

Forrás:
Unsplash