6 étel, ami azonnal beindítja a fogyást

6 étel, ami azonnal beindítja a fogyást

Molnár Szilvia, a Pár perc az egészségért blog szerzője arról ír, hogy érdemes bizonyos ételeket beiktatni az étrendünkbe, amik amellett, hogy finomak, támogatják a fogyókúrátokat, és még hamarabb elérhetitek vele az álomalakot! Csomagolhatjátok őket tízórainak, vagy összetevői lehetnek a főétkezéseknek! Melyek ezek? A következő cikkből kiderül.

Tojás

A tojás csupán 75 kalóriát tartalmaz ráadásul az összes létfontosságú tápanyag megtalálható benne.  A kutatók szerint a tojás fehérjetartalma eltelít minket, így például egy belőle készült reggeli után nem éhezünk meg olyan gyorsan. Ami pedig a legjobb, hogy a fehérje nem tartalmaz zsírt és szénhidrátot! Tehát fogyókúrázóknak kötelező!

Chili

A chilipaprika csípősségét biztosító alapanyag, a kapszaicin a diétázóknak kincs, hiszen felpörgeti az anyagcserét, a szervezetünkben lévő zsírt átalakítja, elősegítve ezzel a fogyást. A chilipaprika többféle pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Egyfelől serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, valamint fokozza az emésztőnedvek termelését ezzel is elősegítve a súlyvesztést. A kapszaicin megakadályozza, hogy a kritikus helyeken tovább növekedjen a zsírsejtek mérete. Azonban ne essünk túlzásba: egy átlagos chilipaprika körülbelül 10 gramm, ennél többet egy nap alatt ne fogyasszunk mert gyomorégést okozhat.

Forrás:
pexels.com

Humusz

Egyre inkább kezd nálunk is népszerűvé válni ez a csicseriborsóból készült finomság. A legújabb kutatások szerint, aki rendszeresen fogyaszt humuszt, annak 8 százalékkal keskenyebb a dereka, mint annak, aki nem eszi ezt az ételt. A humusz ráadásul tele van rosttal illetve fehérjével, előbbi már kis mennyiségben hamar teltségérzetet okoz.

A cikk itt még nem ért véget, a tovább 3 ételért kattintsatok ide >>> a Pár perc az Eeészségért blogra.