Egyéb kategória

4 elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy energiahatékony házatok legyen

Persze, biztosan kaptál már milliónyi tanácsot arról, hogyan turbózd fel a házadat minél zöldebbre (többek között mi is adtunk már erre is tippeket). Ez a 4 lépés nélkül azonban nem lehet teljesen energiahatékony, és ezáltal környezetbarát az otthonod – ha mindenképpen szeretnél odafigyelni a környezetre, ezekkel a tippekkel kezdd!

vous - 2018.06.16.
4 elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy energiahatékony házatok legyen

Minél zöldebb anyagokat használj!

Ha építkezel, sokkal könnyebb dolgod lesz – hiszen ilyenkor már rögtön megmondhatod a kivitelezőknek, hogy csakis olyan anyagokat használjanak, amelyeknek alacsony a szénlábnyomuk, vagy amelyek minél közelebbi gyártóktól érkeznek (tudod, hogy a szállítással ne szennyezd a környezetet). Ha megteheted, a már létező házadat is alakíttasd át úgy, hogy minél több zöld anyag legyen benne, és minél kevesebb környezetszennyező.

Figyelj a szigetelésre!

Itt megint előnyben vagy, ha építkezel, vagy felújítasz – már alapból olyan ablakokat és ajtókat kell vásárolnod, amelyek jól szigetelnek, és nem engedik be a hideget a lakásba. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy nagy felújításokba kezdj, akkor szigeteltesd újra a nyílászárókat, hogy ne fűts és hűts az utcának.

A világítás létfontosságú!

El sem tudod képzelni, mennyi pénzt és energiát spórolhatsz azon, ha energiahatékony LED-világítással rakod körbe a házat. Egyszer s mindenkorra felejtsd el a hagyományos villanykörtéket, és cseréld ki mindenhol őket hosszabb életű, kevesebb energiát fogyasztó LED-izzókra!

Ha érdkel a cikk további része, kattintsatoka  Fyouture oldalra.

Forrás:
Fyouture
Ajánlott cikkek