3 kihagyhatatlan olvasmány levendulaillatú nyári délutánokhoz

3 kihagyhatatlan olvasmány levendulaillatú nyári délutánokhoz

Itt a június,visszavonhatatlanul megérkezett a nyár. Három nyári olvasmányt ajánlok nektek levendulaillatú nyári délutánokhoz a kertben vagy éppen a strandtáskátokba egy napsütötte, vízparti pihenéshez.

Simone van der Vlugt: Delfti kék

Információk:

  • Geopen Könyvkiadó, 2017
  • 299 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztottkötött
  • ISBN: 9786155724268

Összefoglaló:

Németalföldön, Hollandiában járunk az 1600-as évek közepén. Catrijn egy rövid és rossz házasság köteléke alól szabadul fel, miután eltemeti durva és iszákos férjét. Az emberek összesúgnak a háta mögött, semmi sincs, ami ott tartaná szülőfalujában és végre itt a lehetőség, hogy egy városban kezdjen új életet. Mindenét eladva Amszterdamban köt ki egy gazdag kereskedőcsaládnál.

Kinyílik előtte a világ, hiszen a nagyváros ekkoriban éli virágkorát,

a művészetek és a tudományok központja, ahova a hatalmas hajók egzotikus kincsekkel megrakodva térnek haza a Távol- Keletről. A fiatal özvegy már úgy érzi, megtalálta a helyét, amikor a múltjából váratlanul felbukkan egy férfi és neki menekülnie kell. Delft elég távolinak tűnik számára, de ott kipróbálhatja festői tehetségét. Így lesz tevékeny szereplője a delfti kék porcelánfestés megszületésének.

A holland Simone van der Vlugt számos ifjúsági regény és bűnügyi történet népszerű szerzője hazájában. Első magyarul megjelenő műve, a Delfti kék kitűnik izgalmas történetfűzésével és történelmi hitelességével.

A további két ajánlott könyvért kattintsatok a Pannon Café blogra! Jó olvasást kívánok!

Regények, amelyek formáltak bennünket

Regények, amelyek formáltak bennünket – könyvajánló tőlünk nektek

Összegyűjtöttük nektek a kedvenc könyveinket, amiket akár a vízparton, akár a kertben napozás közben, vagy a hűs szobában is elolvashattok – mindenképpen jó élmény lesz. A könyvek izgalmasak, szórakoztatóak, és biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a listánkban a neki tetszőt. Hogy könnyebb legyen válogatni a számtalan olvasnivaló közül, leírjuk, mit és miért is ajánljuk nektek!