Egyéb kategória

Padlizsános lecsó mediterrán módra – ez a zseniális caponata

Ahány ház, annyi féle a lecsó - ez az az étel, ami senkit nem hagy hidegen, és parázs viták is tudnak kialakulni, milyen az igazi és a legjobb. Mivel nyáron a paradicsom és a paprika isteni finom, ezért vita helyett inkább érdemes minél többször és sokféle változatban készíteni, sőt nyugodtan letérhetünk a klasszikus útról, és kipróbálhatunk olyan különlegesebb változatokat is, mint például ez a szicíliai caponata.

vous - 2018.06.18.
Padlizsános lecsó mediterrán módra – ez a zseniális caponata

Csupa zöldség, rengeteg íz, ellenállhatatlanul finom szaftos nyári ragu a caponata, ez a szicíliai klasszikus, ami egyfajta gazdagított lecsóféle, a nálunk hagyományosnak számító hagyma, paprika és paradicsom szentháromsága mellett még padlizsán és szárzeller is kerül bele.

Sőt olyan izgalmakkal bolondítják meg, mint a mazsola és a fenyőmag, de létezik olajbogyós, kapribogyós változata is. Ez az ízekben tomboló lecsóféle az olaszoknál annyira népszerű, hogy köretként húsok mellé, tésztára szósznak, de

még pirítósra halmozva bruschettaként is gyakran tálalják.

A caponata könnyű és egyszerű, vegán és mindenmentes, és érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert másnap még finomabb, ha összeérnek az ízei, és mivel egyáltalán nem nehéz, hidegen is isteni finom salátaként vagy kenyérre pakolva, nyáron úgysem mindig kívánjuk a meleg ételt. Aki szereti a lecsót, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a mediterrán változatot is, mert tényleg mennyei.

A szicíliai lecsó receptjéért kattintsatok ide, a Cookta.hu-ra!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek