Környezettudatos vásárlás főzés

Hogyan legyetek környezetbarát fogyasztók?

Ahhoz, hogy környezetbarát fogyasztó lehess, egyetlen mantrát kell igazán megjegyezned: azért fogyassz, hogy élj, és ne azért élj, hogy fogyassz! De hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

Nyilvánvaló, hogy millió plusz egy olyan tippet tudnánk adni, amelyek elősegítik, hogy minél tudatosabb és környezetbarátabb fogyasztó legyél. Az alábbiak csak segítenek elindulni azon az úton, ami a teljes környezettudatos fogyasztói lét felé vezet.

Gondold át, mit tehetsz!

Az okos fogyasztó mindig a minőségre törekszik, de nem eszeveszett áron. Érdemes arra figyelned, hogy inkább hazai, minőségi, környezetbarát termékeket vásárolj, esetenként ezekből kevesebbet, így a felesleges hulladéktermelésnek is elébe mész, és még a környezetet is megvéded vele. Az első lépés mindig az, hogy gondold át, mire van szükséged, és pontosan mennyire belőle – aztán meg az, hogy ezt hol szerezheted be a leggazdaságosabban.

Nézd meg a címkéket!

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, mit vásárolsz – ehhez pedig tudnod kell, milyen hozzávalók milyen anyagokat takarnak. Nem csak az ételekre igaz ez, ugyanígy lehet környezetszennyező és egészségtelen egy mosószer vagy egy dezodor is. Vásárlás előtt olvasd el a címkéket, és ha olyan anyagot találsz, amiről tudod, hogy káros az egészségedre vagy a környezetedre, ne vedd meg a terméket!

Olvassátok tovább a cikket további tippért a Fyouture oldalán.

Forrás:
Unsplash