Egyéb kategória

Igen, előfordul, hogy a műmell életet ment

Kevesen gondolunk erre az opcióra, mégis tény: a plasztikázott mell egy lőfegyveres támadás esetén akár életet is menthet, mivel így 20 százalékkal kevésbé jut mélyre a mellkasban a golyó – olvashatjuk a Journal of Forensic Sciences című szaklapban.

vous - 2018.06.20.
Igen, előfordul, hogy a műmell életet ment

Az elmúlt években a plasztikai sebészeti beavatkozások egyre széleskörűbb elterjedésével párhuzamosan egyre több nő életét műmellei mentik meg. Köztük van egy Eileen Likness nevű kanadai hölgy is, aki az implantátumnak köszönhetően maradt életben.

Mivel a mellkas táján számos létfontosságú szerv és érrendszer található, a lőtt seb ezekben az esetekben szinte mindig végzetes.

A University of Utah munkatársai azt vizsgálták, hogy vajon az emberi mellkas állgához hasonló szintetikus  gélbe lőtt golyó hogyan viselkedik magában, illetve akkor, ha mellimplantátum veszi azt körül.

A kutatás során egy kézi lőfegyvert használtak, amely 2,5 méterről lőtt a célpontra. Az implantátum egy 750 köbcentis, D kosaras mell formátumának felelt meg. A szakemberek szerint a lőtt seb ilyen 20 százalékkal kevésbé mély, így létfontosságú szerveket menthet meg.

Más vélemények szerint az implantátum ennek ellenére lőfegyveres támadáskor veszélyesebb, mintha nem lenne: a szétlőtt anyagok ugyanis súlyos fertőzéseket és sérüléseket okozhatnak a szervezetben.

mell

„A bimbó a helyén marad műtét után?” – Most mindent megválaszolunk a szilikonmellről

A legtöbbünk fejében a szilikonmell nagyjából Pamela Andersonnal egyenlő, legalábbis rajta keresztül ismertük meg a mellnagyobbítás műfaját, és azt kell, mondjam, nem tett nagyon jót a beavatkozás PR-jának. Ugyanis míg azzal teljesen ki vagyunk békülve, ha valaki az elálló füleit megcsináltatja, viszont amikor egy lány a melle miatt fekszik kés alá, azonnal jönnek a sztereotípiák és persze a KÉRDÉSEK. Most pedig még a legvadabbakra is válaszolunk egy olyan lány segítségével, aki bevállalta a műtétet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.