Egyéb kategória

Cukkinilepényke sajtosan – egyszerű, ellenállhatatlan, egészséges

Pofonegyszerű, gyorsan elkészül, kívül finom roppanósra pirul, belül krémes, pár egyszerű alapanyag kell csak hozzá, és olyan finom, hogy a zöldségeket amúgy nem kedvelők, sőt a gyerekek is szívesen felfalják az egészséges cukkinit ebben a formában.

vous - 2018.06.20.
Cukkinilepényke sajtosan – egyszerű, ellenállhatatlan, egészséges

Nevezhetjük zöldségtócsninak vagy palacsintának is, mindkettőre emlékeztet tulajdonképpen, de a lényege, hogy sok egészséges cukkinival készül, alakbarát, és ha jól készítjük, akkor egyáltalán nem szív magába zsiradékot. Ennek az a titka, hogy minél jobban ki kell nyomkodni a lereszelt, besózott és kicsit pihentetett cukkinit, így kevesebb lisztet vesz fel, vagyis nem tudja felszívni az olajat, ráadásul a sütéshez is egész kevés zsiradékra van csak szükség.

Bár a cukkini tényleg szuper zöldség, azért önmagában nem lenne túl izgalmas, hiszen meglehetősen semleges ízű,

de egy kis fetával és újhagymával megbolondítva, plusz egy kis reszelt citromhéjjal és római köménnyel fűszerezve felségesen finom lepénykéket kapunk. Feta helyett nyugodtan használhatunk jóval pénztárcabarátabb krémfehér sajtot, ez lényegében ugyanaz, a különbség csupán annyi, hogy a feta eredetvédett, így csak a Görögországban készült sós sajt nevezhető fetának, de a hazai krémfehér sajt is nagyjából ugyanazt tudja, és ennél a receptnél tökéletesen működik…

Cukkinilepényke sajtosan

Hozzávalók:

50 dkg zsenge cukkini
2 szál újhagyma
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt római kömény
10 dkg krémfehér sajt
2 tojás
3-4 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olívaolaj

A mártogatóshoz:

15 dkg görög joghurt
maréknyi friss bazsalikom
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
só, bors

Az elkészítéshez nézzétek meg a Cookta oldalát.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek