5 fő bűn a bőrötök ellen

5 fő bűn a bőrötök ellen

Molnár Szilvia, a Pár perc az egészségért blog szerzője hasznos tippeket gyűjtött össze a bőrötök ápolásával kapcsolatban. Azt állítja, már most figyeljetek oda, mert 10-15 év múlva a bőrötök meghálálja a mostani gondoskodást. A következő cikkben 5 fő bűnt nevezett meg, amelyet könnyedén kivédhettek.

A tiszta, ápolt, ragyogó arcbőr a vonzó külső záloga. Hogy valóban természetes szépségünkkel hódíthassunk, nem árt végiggondolni napi rutinunkat. Ugyanis ha nap, mint nap, elkövetjük ugyanazokat a hibákat bőrünk ellen, akkor milyen lesz bőrünk 10-15 év múlva?

Este kihagyjátok az arctisztítást

Lefekvés előtt fontos, hogy alaposan eltávolítsuk a sminket és megtisztítsuk az arcbőrünket! Ha ezt a lépést rendszeresen kihagyjuk bőrünk garantáltan öregszik, hiszen a smink és egyéb szennyeződések elzárják a pólusokat, amik így nem tudnak lélegezni, ettől pedig fénytelenné válik a bőr. Az arctisztítás után ne feledkezzünk meg a hidratálásról sem. Bőrünk rugalmasságának, simaságának megőrzéséhez a legfontosabb a megfelelő táplálás. A száraz, érzékeny vagy normál bőrűek erre általában odafigyelnek, ám a zsíros bőrűek hajlamosak erről elfeledkezni.

Nem alszotok eleget

A gyakori kevés alvás komoly egészségkárosodáshoz vezet, melynek első jelei a bőrünkön jelentkezik. A bőr megereszkedik, fakó, élettelen, megjelennek a szem alatti karikák. A bőr hasonlóan a többi szervünkhöz éjszaka regenerálódik, ha pedig nem szánunk elég időt az alvásra, ezt a regenerációt megvonjuk szervezetünktől.

A további három fő bűnért kattintsatok ide >>> a Pár perc az egészségért blogra!

A pihentető alvást is tanulni kell: tippek, amelyekkel véget vethettek az álmatlan forgolódás időszakának

Tanuljatok meg aludni, hogy sikeresek legyetek! De ha nem, legalább sikerül kialudnotok magatokat

Téli álmot aludni csak bizonyos állatok kiváltsága, pedig a hidegebb hónapokban biztosan ti is szívesebben fordulnátok a másik oldalatokra az ébresztő hangjára, hogy aludjatok még pár órát. Van, aki viszont sem télen, sem nyáron nem tud eleget aludni, ami már csak azért is baj, mert állítólag a siker és az alvás minősége összefüggnek egymással.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.