Egyéb kategória

Tartsátok távol a hangyákat a lakásból

Itt a tavasz, és vele nemcsak a jó idő, hanem a hangyák is megérkeznek – legalább is a kertesházak jó része szenved ilyenkor a hangyainváziótól. Bár a rovarok kiirtására vannak hatékony megoldások, egyik sem túl környezetbarát, mind vegyszereket és mérgező anyagokat jelent. Persze, mint nagyjából minden ház körüli munkát, ezt is meg lehet oldani zölden is!

vous - 2018.06.21.
Tartsátok távol a hangyákat a lakásból

El sem tudnád képzelni, mennyire egyszerűen megszabadulhatsz a nemkívánatos hangyáktól a házadban – ráadásul úgy, hogy nem is kell őket bántanod, és mérgező rovarölőket sem kell a ház zárt terében használnod. Persze valószínűleg ilyenkor az a legkisebb gondod, hogy a hangya túléli-e a kiüldözést, vagy sem, de a természet szempontjából mindenképpen jobb, ha megmaradnak az apró rovarok – ezzel a házi módszerrel pedig biztosan nem lesz semmi bajuk.

Hogy mi a titok? Nem valami bonyolult főzet, vagy ezer, nehezen megszerezhető összetevőből álló keverék – fogadok, hogy a szükséges anyag most is megtalálható a konyhaszekrényedben. A megoldás: a fahéj!

Olvassátok el a további megoldásokat a Fyouture oldalán.

Forrás:
Unsplash

 

Ajánlott cikkek