Egyéb kategória

4 jel, hogy orvoshoz kell fordulnotok a puffadással

Manapság egyre többen és többet puffadunk – ez a feldolgozott élelmiszereknek és az egészségtelen életmódnak, na meg az egyre több ételallergiának is betudható. A puffadás legtöbbször saját magától elmúlik néhány órán, de maximum egy-két napon belül – ha azonban úgy gondoljuk, hogy komolyabb a baj, forduljunk orvoshoz. Ennek eldöntésében segít most ez a kis útmutató.

vous - 2018.06.22.
4 jel, hogy orvoshoz kell fordulnotok a puffadással

Komoly alhasi fájdalommal jár

A puffadás soha nem kellemes, és enyhén görcsölhet is hozzá a hasunk, de az már nem normális, ha komoly fájdalmakat élünk át közben. Ez már biztosan komolyabb betegségre utal, így ha úgy gondoljuk, hogy a fájdalom több, mint néhány kellemetlen görcs, forduljunk orvoshoz.

Hirtelen fogyás társul hozzá

Ha elkezdünk fogyni a haspuffadás mellett, az könnyen lehet, hogy ételallergiára utal – sőt, rosszabb esetben akár lisztérzékenység is lehet a háttérben, ami hosszú távú kezelést igényel. Ha nem változtatunk az életvitelünkön, nem eszünk kevesebbet, és nem mozgunk többet, mégis fogyni kezdünk, és sokat puffadunk, érdemes kikérnünk az orvosok véleményét.

Gyomorgörcsökkel jár

Ha komolyan görcsöl a hasunk puffadás mellett, akár még valami vírust is benyalhattunk, és ételmérgezésünk lehet. Ha úgy érezzük, hogy tényleg komoly fájdalmaink vannak, abból nem lehet baj, ha felkeressük a háziorvosunkat, hogy kizárjuk a fertőzés esélyét.

Olvasd tovább a Ridikül oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek