Egyéb kategória

Fokhagymás kenyér 3 módon – a legjobb snack lazázós alkalmakhoz

A legegyszerűbb, legolcsóbb és talán az egyik legfinomabb snack a fokhagymás kenyér, ami kerti partin, meccsnézéskor, borozgatáson is mindig garantáltan sikert arat és elfogy az utolsó morzsáig, jól csúszik mellé a bor és a sör is, de egy saláta mellé is nagyon kellemes kísérő. Csak pár alapanyag kell hozzá, de még így is sok a variációs lehetőség - érdemes mindet kipróbálni!

vous - 2018.06.22.
Fokhagymás kenyér 3 módon – a legjobb snack lazázós alkalmakhoz

Fokhagymás ropogós kis kenyérlapocskék készen is kaphatóak, de sokkal finomabb, ha otthon készítjük, ebben ráadásul semmi mesterséges nincs, se ízfokozó, se tartósító, frissen sül, igazán egyszerű, ráadásul tényleg filléres, sokkal kiadósabb, mint a bolti változat, ráadásul a magunk ízvilágára hangolhatjuk egy pici csilivel vagy kanálnyi mustárral, esetleg némi sajttal felturbózva.

A legjobb, ha a ropogós fokhagymás sült kenyérkénkhez vékonyabb bagettet vagy kiflit használunk, lehet sima fehér vagy rozsos is, az sem baj, ha nem igazán friss, mert a fokhagymás fűszervaj és a sütő tökéletesen felfrissíti. Mutatunk egy olasz, egy francia és egy sajtimádó változatot, próbáljátok ki mindet, nem fogtok csalódni!

A recepteket olvassátok el testvéroldalunkon, a Cookta.hu-n ITT >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek