blake lively

Mitől függ a tudomány szerint, hogy vonzóak vagyunk-e?

Az, hogy mennyire számítunk vonzónak, attól is nagy mértékben függ, hogy kikkel vagyunk épp – derül ki egy friss kutatásból. Vonzóbbnak tűnünk ugyanis, ha kevésbé vonzó ember oldalán állunk, mint amikor senki sincs épp mellettünk.

Eddig azt hittük, hogy a vonzalom állandó: ha George Clooney-t tegnap vonzónak találtuk, akkor holnap is hasonlóképpen fogunk érezni. Most azonban minden jel arra mutat, hogy nála vonzóbb emberek társaságában talán kevésbé vonzó emberként tekintünk rá is.

A Psychological Science című szaklapban publikált anyag szerint az, hogy mennyire számítunk vonzónak mások megítélése szerint meglehetősen viszonylagos: attól függ, mennyire vonzó az, aki mellett állunk az adott pillanatban. Magasabb pontszámot kapnak a kevésbé vonzó emberek mellett álló alanyok, míg egymagukban alacsonyabb pontszámot érnek el ugyanezen a skálán.

A külső a legtöbb ember számára rendkívül fontos, akár tetszik nekünk, akár nem. Az azonban máig nem világos, hogy milyen tényezők alapján döntjük el, hogy ki számít vonzónak, és ki kevésbé az számunkra” – mondja a kutatást vezető Dr. Nicholas Furl, a University of London munkatársa.

A kutatás során az is kiderült, hogy a kevésbé vonzó arcok egy kimondottan visszataszító karaktereket ábrázoló közegben rögtön vonzóbbnak tűnnek.

blake-lively1

Mitől szép egy nő? – A pasik és a tudomány elárulták

Megvan az érzés, mikor ránéztek a legújabb szépségkirálynőre, de nem értitek, miért pont ő nyerte a versenyt? És az, mikor másnap hiába győzköditek a lányokat, hogy egy átlagos reggelen, a 4-6-oson legalább tizenöt olyan lányt tudnátok összeszedni, aki jobban megérdemelné a győzelmet, ők nem értenek ezzel egyet? Oké, a második lehet, hogy nincs meg. Valószínűleg ti nem a lányokat szkennelitek a villamoson. De mi igen. Mégis mi az, amin megakad a szemünk? Szerzőnk, Czerman Dani ennek járt utána >>>