Tanuljatok meg veszekedni az intimitásért!

A férfi erogén zónák etalonja

Egy kapcsolatban az intimitás fontos szerepet játszik. Lehetnek csodaszép gyerekeink, rendelkezhetünk biztos egzisztenciával, de ha az intimitás hiányzik az életünkből, akkor zátonyra futhat a szerelem.

A legjobb, ha azzal kezdjük, hogy tisztázzuk, mit is jelent az intimitás pontosan. Egészen konkrétan azt kell helyrerakni a fejekben, hogy két ember között nem csak az számít intimnek, ha szeretkeznek. A szex persze fontos és a szexbeli intimitásnak is vannak fokozatai. De mielőtt rátérnénk erre, nézzük meg, milyen más módokon érvényesülhet közted és a párod között az intimitás.

Éljen a „mi-idő”!

Az énidőről már rengeteget hallhattunk. Ennek lényege, hogy bármilyen zsúfoltak a hétköznapjaink fontos, hogy szakítsunk időt arra, hogy magunkkal foglalkozzunk. Kell az a napi félóra, vagy optimális esetben több, hogy összeszedjük a gondolatainkat, megnyugodjunk, békére leljünk. Nos, ha fontos az egyén, akkor ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, nyilván fontos a párok egysége is.

Érdemes minden héten kiválasztani egy olyan napot, amikor délelőtt vagy délután ketten elszabadulnak valahová.

Lehet ez kinti vagy benti program a lényeg, hogy amikor egymással vannak három dolog ne kerüljön szóba: pénz, munka és gyerekek. Bár elsőre bonyolultnak tűnhet nem lehetetlen, és ezáltal is közelebb kerülhetnek egymáshoz a felek, illetve megerősödhet a köztük lévő kötelék. A lényeg, hogy minél kisebb legyen az esélye annak, hogy bármi is megzavarhatja ezt az időszakot.

Ezzel párhuzamosan pedig a másikban is erősíteni kell, hogy ránk figyeljen és ne másra. Ez a fajta intimitás a léleknek tesz jót, mondhatni léleksimogató hatása van. Fontos, hogy éreztessük a másikkal: szükségünk van rá és figyelmet szentelünk neki. Így tartható fenn egy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat.

Intimitás a négy fal között

Manapság egyre többen panaszkodnak arra, hogy nehéz időt találni a szexre és egyébként is mindenki fáradt és nyűgös. Emiatt szépen lassan a prioritási listák végére csúszik a romantikus légyott. Fontos, hogy időnként emlékeztessük a párunkat arra, hogy fontos nekünk, hogy szeretjük és szükségünk van rá. Ehhez nem szükséges azonnal lepedőakrobatává avanzsálni.

Finom érintések, puszik, ölelések is az intimitás részét képezik. Gondoljunk csak arra, hogy nem ugyanúgy öleled meg a gyerekeidet, mint a párod. Egy ölelés, egy érintés számtalan többletjelentést hordozhat. A féltés, az aggódás, a szerelem, a vágy, mind kifejezhető egy kézfogással is. A lényeg, hogy tanuljuk meg, szokjunk hozzá tudatosan szeretni a párunkat.

Olvassátok tovább a cikket a Ridikülön.

Forrás:
Unsplash