csopak

Gyönyörű panorámájú éttermet kerestek a Balaton partján? Rögtön hármat is mutatunk!

Soha nem voltam igazán nagy Balaton-rajongó, persze gyerekként én is sokat sütettem a hasamat a magyar tenger partján, de akkor egészen máshogy láttam a tavat. Nemrég Csopakon egy páratlan panorámájú teraszon, finom bort kortyolva döbbentem rá, milyen lenyűgöző valójában a magyar Riviéra, csak nem mindegy, honnan nézzük! Összegyűjtöttem a legszebb panorámájú teraszokat, hogy ti is rácsodálkozhassatok a mi Balatonunk szépségére!

Márga Bisztró

Kezdjük rögtön a fent említett hellyel, amely teljesen elrabolta a szívemet. Az északi part egyik gyöngyszeme Csopak, itt található a Márga Bisztró a Szent Donát Birtokon. Szezonhoz illeszkedő rövid, de változatos étlap, a Balaton és a Bakony ízei, frissesség és termőhelyi borok jellemzik a helyet. Fiatalos és kedves a személyzet, modern és letisztult a kialakítás a kilátás pedig tényleg az egyik legszebb.

Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni, ne hagyjátok ki, ha arra jártok!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Laci Pince Csárda

Ha magyaros ízekre vágyunk, Vászoly felé kell vennünk az irányt, ahol egy romantikus, nádfedeles csárdában, kockás terítő mellett csodálhatjuk a Tihanyi-félszigetet. Igazi családbarát étteremről beszélünk, játszótér és állatsimogató is várja a gyerekkel érkezőket, de érdemes előre asztalt foglalni, nehogy helyhiány miatt kelljen kihagynunk!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

„Nem vagyunk hoszteszek, értünk hozzá” – Katona Zsófival, a Katona családi borászat egyik tagjával beszélgetünk Mojzes Nóra

5 borászat Magyarországon, ahol pazar a panoráma

Bevallom, ritkán van lehetőségem arra, hogy utazzak, ábrándozni viszont nagyon szeretek. Mivel enni is imádok, azok a helyek (lennének) a nyerők nálam, ahol egyszerre kulináris kirándulást is tehetek. Ha pedig nyár van, akkor egy finom fröccs és gyönyörű kilátás is kell. Szerencsére Magyarországon is vannak olyan helyek, amelyek ezeket az igényeket kielégítik. 

A cikk folytatásáért kattintsatok ide.

Majthényi Présház

Dél-Balaton rejtett kincse Kishegy, a déli parti Badacsony. Jó borászatok mellett jó éttermeket is találunk. A Majthényi Présház a magyar specialitások mellett a modern gasztronómia újdonságait is feltette az étlapra, ha pedig ott járunk, illik megkóstolni a Konyári család legjobb vörösborait is, amelyeket az étterem alatt található pincében érlelnek. A Présház esküvői helyszínként is kiváló, hisz a Kishegy tetején található a Szent Donát Kápolna.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ezekért a helyekért érdemes a Balatonig utazni!