Egyéb kategória

Minden út Rómába vezet – Egy könyv, amit el kell olvasnotok, ha imádjátok Olaszországot

Rinner Anita, a Pannon Café blog szerzője ismét izgalmas olvasmányt ajánl, amely az Olaszországot imádóknak és művészetet kedvelőknek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott. A kérdés csak az: mikor kezdtek hozzá?

vous - 2018.06.25.
Minden út Rómába vezet – Egy könyv, amit el kell olvasnotok, ha imádjátok Olaszországot

Marina Fiorato könyveivel kapcsolatban biztosak lehetünk abban, hogy ha nem is pontosan Rómába (ahogy a mondás tartja), de Olaszországba biztosan eljuthatunk.

Abban is biztosak lehetünk a könyveivel kapcsolatban, hogy érdekes művészettörténeti adatokkal lehetünk gazdagabbak az elolvasásuk után.

A regény szerzője félig velencei származású, jelenleg Londonban él. Történelemből szerzett diplomát az oxfordi, majd a velencei egyetemen, ez utóbbin Shakespeare drámáinak, mint történelmi forrásnak a tanulmányozására szakosodott. Illusztrátorként, színészként és filmkritikusként is dolgozott.

A Bíbor és csont című regényének cselekménye Londonban kezdődik,1873-ban, amikor Annie Stride, egy állapotos szajha úgy dönt, hogy leveti magát a Waterloo hídról a Temze jeges vízébe. A haláltól Francis Maybrick Gill, egy tehetséges festőművész menti meg. A lányt a múzsájává emeli, ám Annie új élete nem teljesen úgy alakul, mint ahogy az előre sejthető. Izgalmas, feszülő cselekmény, ami Firenzében, majd Velencében folytatódik.

A könyvajánlót ide kattintva olvashatjátok tovább.

júniusi könyvajánló

3 kihagyhatatlan olvasmány levendulaillatú nyári délutánokhoz

Itt a június,visszavonhatatlanul megérkezett a nyár. Három nyári olvasmányt ajánlok nektek levendulaillatú nyári délutánokhoz a kertben vagy éppen a strandtáskátokba egy napsütötte, vízparti pihenéshez.

A júniusi könyvajánlóért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek