Egyéb kategória

A magnéziumhiány 6 legfőbb jele

Szervezetünk magnéziumhiányát sajnos nehéz diagnosztizálni, hiszen a szervezetben okozott problémák igen sokfélék lehetnek. Érdemes azonban figyelnünk a tüneteket, mi most ehhez adunk egy kis segítséget.

vous - 2018.06.26.
A magnéziumhiány 6 legfőbb jele

Izomproblémák

Talán az egyik legismertebb jele a magnéziumhiánynak az izomfeszülés vagy -fájdalom. Ezek a tünetek leggyakrabban a lábszárban, a szem alatti izmoknál jelentkezhetnek, de magnéziumhiányra utalhat, ha valakinek a megszokottnál erősebb menstruációs fájdalmai vannak, vagy ha testmozgás után még napokkal később sem múlik el az izomfájdalom.

Idegrendszeri problémák

A fáradékonyság, a feszültség és a szorongás mind-mind lehetnek a magnéziumhiány tünetei. Ennek következtében alacsonyabb lehet a stressztoleranciánk, sőt még az alvásra is rossz hatással lehet.

Szívproblémák

A szív megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű magnézium a szervezetünkben. Ennek hiánya szívritmuszavart és vérnyomásproblémákat is okozhat.

Fog- és csontproblémák

Mivel a szervezetünkben található magnézium nagy része a csontjainkban van, nem meglepő, hogy hiánya a csontok problémáit okozhatja. A csontritkulás mellett előfordulhat fogszuvasodás, vesekő kialakulása, a törött csontok gyógyulási ideje pedig lényegesen meghosszabbodhat.

Olvasd tovább a cikket a Ridikül oldalán!

600

Hasonló témában olvassátok el ezt a cikket is:

A vas az egész szervezet működésére hatással van, hiánya komoly megterhelést jelent. De mik a vashiány tünetei? Milyen következményei lehetnek? És a legfontosabb: milyen ételeket fogyasszunk, hogy szervezetünk elegendő vashoz jusson?

3 szuperturmix vashiány ellen – készítsétek el még ma!

Ajánlott cikkek