Egyéb kategória

Barbie új karrierje: robotinformatikai mérnök

Itt az új Barbie, aki 2018 szuperkarrierjét választotta az önmegvalósítás formájául: robotinformatikai mérnökként dolgozik.

vous - 2018.06.27.
Barbie új karrierje: robotinformatikai mérnök
Objektum doboz

Igen, a nők az elmúlt évszázadokban nem igazán kaptak esélyt arra, hogy bizonyítsák szellemi rátermettségüket: jobbára az otthon falai között élhették ki magukat csupán. Még szomorúbb a helyzet, ha a természettudományok terén elfoglalt helyünkről van szó: fájdalmasan kevés a női matematikus, informatikus, kutatóorvos és mérnök.

A Mattel legnépszerűbb játékát, Barbie-t a múltban gyakran érte az a vád, hogy kizárólag a külsőségekre hajt: hatalmas mellek, valószínűtlenül vékony derék, hosszú lábak, állandó smink és tökéletes frizura, miközben szellemi kvalitásairól vajmi keveset tudunk. A gyártó az utóbbi időben sokat tett a sztereotípiák eloszlatásáért: a plus size Barbie-k után a világ legismertebb nőit – például Frida Kahlót – mintázó figurák láttak napvilágot, most pedig itt az új csoda: a robotinformatikai mérnök.

Objektum doboz

A június 26.-tól 13,99 dolláros áron beszerezhető Barbie különböző bőrszínekkel is elérhető, továbbá laptop, biztonsági szemüveg és saját kis robot is jár hozzá. A Mattel úgy tervezi, hogy az első vásárlók hét ingyenes, direkt kislányoknak szóló online programozási órán is részt vehetnek, hogy minél több csak döntsön úgy, hogy a kódok világa is van olyan érdekes, mint a fodrászkodás…

Objektum doboz

Hú, ez tök menő!

barbie

#MoreRoleModels – 20 inspiráló magyar nő, akikről Barbie készülhetne

A nemzetközi nőnap előtt néhány nappal mutatták be az új Barbie-sorozatot, amelyet híres, inspiráló nőkről készítettek. A babák közül eddig mindössze három kapható kereskedelmi forgalomban, de összesen 14 nőről mintáztak babát.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok.

Címkék: #barbie #barbie baba
Ajánlott cikkek