Egyéb kategória

Színtanácsadás fénykép alapján – Jól hangzik, de…

Cseke-Kovács Zsófi, stílus- és színtanácsadó, személyi stylist rendszeresen tart egyéni színtanácsadás mellett színtanácsadás workshopokat is. A személyes kontaktus ebben a szakmában elengedhetetlen, és nem lehet kiváltani fényképes analízissel. Pont ezért lehetetlen meghatározni pontosan a hollywoodi sztárok színtípusát is. Ennek ellenére mindig vannak olyanok, akik fénykép alapján szeretnének tanácsot kérni. A következő posztban Zsófi elmagyarázza, miért nem ad így tanácsot soha.

vous - 2018.06.26.
Színtanácsadás fénykép alapján – Jól hangzik, de…

Színtanácsadás fénykép alapján. Jól hangzik ugye? Elküldesz nekem egy fényképet és ki sem kell lépned az ajtón a színtanácsadáshoz. Kapsz egy kész elemzést, színpalettát és javaslatot arra, hogy milyen színtípus vagy.

Ez sajnos nem így működik. A valódi színtanácsadás nem erről szól.

Mi a színtanácsadás lényege?

A személyes találkozóra azért van szükség, mert a színtanácsadás lényege nem csak az, hogy a végén megtudd, pontosan milyen színek állnak jól, hanem az, hogy a saját szemeddel lásd az arcod változását egy rossz és jó szín között. Hogy valóban értsd, és észrevedd a különbséget a színek különböző árnyalatai, mélysége és telítettsége között.

Ez pedig hiányozni fog, ha nem ülsz ott személyesen a tükör előtt és nem látod magad a színkendőzés közben.

Sok embernek szüksége van arra is, hogy a korábban hordott, neki igazából nem előnyös, színeket lássa összehasonlítva a számára előnyös színekkel. Mert mondhatom én neked, hogy például nem áll jól a mustár sárga, a korall vagy a kedvenc tevebarna ballonkabátod, nem fogod elhinni. Hisz mindenki mennyire megdicsért benne. Pedig attól még lehet, hogy nem jó. Látnod kell, hogy melyik színtől ragyog fel az arcod.

Forrás:
depositphotos

Mi a baj a fényképről történő elemzéssel?

Röviden összefoglalva maga a fénykép:

  • a vaku,
  • a fények,
  • a szoba sötétsége,
  • a retusálás,
  • a képernyő beállítások közötti különbségek,
  • az általad a képen viselt smink.

Ezek a tényezők mind azt eredményezhetik, hogy a végén helytelen végeredményt kapsz.

Egyedül csak egy kép alapján nem lehet biztosan megmondani a színtípusodat. Tippelgetni, ötletelni lehet.  Véleményt is kérhetsz. Biztosat mondani nem.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Elmentem színtanácsadóhoz, elárulom, milyen volt

Melyik szín áll a legjobban? Melyiket felejtsem el? – Színtanácsadáson jártam

Két biztos dolog van az életben: a halál és az adózás. Az én esetemben egy harmadik is: egészen biztosan nem vagyok tél típus. Na jó, azt hiszem, 99%-osan kijelenthetem, hogy tavasz típus sem. Színtanácsadónál jártam, egészen pontosan három szakembert is felkerestem nyáron, hogy biztosra menjek. Okosabb lettem? Igen. Biztosan tudom a színtípusomat? Nem. Bánom? Egy kicsit sem. Megérte elmenni színtanácsadóhoz? Nagyon is!

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek