Egyéb kategória

Hasznos tippek ahhoz, hogy a hajmosás minél hatékonyabb legyen

Azt gondolhatnánk, hogy a hajmosás nem bonyolult, nem kell hozzá különösebb szakértelem, és bárki meg tudja csinálni. De vajon ez valóban így van? Rengetegen már itt elrontjuk a hajápolást, aztán meg csodálkozunk, hogy a hajkoronánk nem olyan gyönyörű, mint amilyennek szeretnénk látni. Kövessük ezt a néhány pofonegyszerű tippet, hogy a maximumot hozhassuk ki a hajunkból.

vous - 2018.06.27.
Hasznos tippek ahhoz, hogy a hajmosás minél hatékonyabb legyen

Olajozzunk

Bizony, a természetes olajok nagyon jót tesznek a hajunknak, és nem csak a bőrünkre érdemes kennünk őket. Hajmosás előtt néhány percre kenjünk kókuszolajat vagy olívaolajat a hajunkra, és várjuk meg, amíg egy kis részét beszívja – ez megelőzi azt, hogy a sampon kiszárítsa a hajszálainkat, és a töredezést is gátolja. Ráadásul teljesen természetes termékekről van szó, így biztosan nem kerülnek olyan méreganyagok a bőrünkbe, amelyek hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethetnének.

Ne forrázzuk a fejünket

Hajat mosni csakis langyos és hideg vízben szabadna – minden más komolyan roncsolja a hajszálainkat, és inkább árt, mint használ. Egyértelműen a hideg víz a legjobb, persze csak nyáron, hiszen ez abban is segít, hogy a hajhagymáink kicsit feléledjenek, és ne lapuljon le annyira a hajunk, valamint beindítja a vérkeringést a fejtetőnkön, ami hamarabb juttatja el a tápanyagokat a hajhagymákba.

A cikk itt nem ér véget, folytassátok ITT.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek