Egyéb kategória

Balettosok táncolták szét Hongkongot – Varázslatos képek születtek

A Hongkongi Balett nem viccel, ha a művészet népszerűsítéséről van szó. A társulat néhány tagjának főszereplésével Dean Alexander sztárfotós készített egy fotósorozatot. Az eredmény valami egészen elképesztő lett!

vous - 2018.06.30.
Balettosok táncolták szét Hongkongot – Varázslatos képek születtek

A Hongkongi Balett társulata körülbelül 50 főből áll. A táncosok Hongkongból, Kínából, Ausztráliából, Európából és az Egyesült Államokból kerültek össze. Az évad augusztus közepén indul majd, addig jól megérdemelt szabadságukat töltik. Már aki! Vannak néhányan, akik szívesen vállaltak egy kis extra fotózás is. Az eredmény több mint káprázatos lett. Nemcsak a balettot, hanem a városállamot is népszerűsik ezekkel a fotókkal.

Kedvünk támad útra kelni!

Nézzétek csak a képeket!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

600

„A tánc mellett teljes mértékig megmaradtam férfinak” – Leblanc Gergely, az Opera balettművésze mesélt

Leblanc Gergely eredetileg nem akart balettozni: az édesanyja cibálta el balettórákra. A keményen induló történetnek jó vége lett: a tánc megkedvelése, sikeres felvételi a Táncművészeti Főiskolára, 1 éves képzés a londoni Royal Ballet Schoolban, és a Magyar Nemzeti Balett Etoile-díja. Az Opera szezonzáró előadásán ugyanis Gergely kapta a legnagyobb szakmai elismerést, az Etoile-díjat. Korábbi interjúnkat itt >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek