Egyéb kategória

Mennyit kell futnotok, ha fogyni szeretnétek?

Kardió vagy nem kardió? Ez itt a kérdés – ez foglalkoztatja a fogyni és formásodni vágyókat már évek óta, mióta megjelentek az első olyan kutatások, amelyek szerint nem kell kardiovaszkuláris edzést végeznünk, ha veszíteni akarunk a súlyunkból. Valójában azonban ez sem árt, ha minél gyorsabban akarunk zsírt égetni – de futásból például mennyi az annyi?

vous - 2018.06.30.
Mennyit kell futnotok, ha fogyni szeretnétek?

Azt gondolhatnánk, hogy hosszú maratonokat kell futnunk ahhoz, hogy a futással bármit is elérjünk, főleg akkor, ha már régóta műveljük, és hozzászokott a szervezetünk. Szerencsére ez egyáltalán nem igaz: egy friss kutatás megállapította, hogy egész emberi az a kilométermennyiség, amit magunk alá kell gyűrnünk, ha fogyni akarunk.

A The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness tudományos folyóiratban megjelent tanulmány egy olyan kutatást mutat be, amely során 538 kezdő futót vizsgáltak meg aszerint, hogy mekkora a testzsírszázalékuk. A futók aztán kaptak egy GPS-mérőt, amelyet használniuk kellett, ha elmentek futni. Egy év után aztán megint megmérték a testzsírjukat, és kiderült, hogy azok fogytak a legtöbbet, akik minden héten legalább öt kilométert futottak, de azt rendszeresen. Persze ehhez azt is megfigyelték, hogy ezek a résztvevők az étrendjüket is megreformálták.

Olvassátok tovább!
 

Megfázni csak az fog, aki nem jól készül fel - A legfontosabb tippek a téli futáshoz!

Öt tipp, amivel a nehéz napokon is rávehetitek magatokat a futásra!

Előfordult már, hogy nem sikerült jól az egyik edzésed, ezért teljesen elszomorodtál, elvesztetted a motivációt, és nem mentél utána egy ideig futni? Talán mindenkinél megesik, ezért ne érezd rosszul magad. Az ilyen estekre gyűjtött öt tipp segítségével te is ráveheted magad a futásra, még akkor is, ha nagyon nincs hozzá kedved!

Címkék: #fogyás #futás #sport
Ajánlott cikkek