Mindenki életében van egy személy, aki mérgező, de mégis ott van... Danka Enikő

5 figyelmeztető jel, hogy mérgező párkapcsolatban vagytok

Senki nem lép önszántából mérgező párkapcsolatba, de sajnos előfordulhat, hogy óvatlanul is egy ilyenbe kerültök, csak nem veszitek észre. Érdemes figyelni a jellemzőket, mert ha időben észreveszitek, hogy mérgező kapcsolatban vagytok, könnyebben kilépthettek belőle. Ebben az esetben is igaz a mondás: minél előbb, annál jobb. Íme 5 figyelmeztető jel, hogy egy mérgező párkapcsolatban vagytok, amiből valószínűleg jobb lenne kilépni.

1. Folyamatosan harcoltok egymással

Talán nem is emlékeztek olyan időre, amikor nem volt vita vagy veszekedés a kapcsolatotokban. Persze nincs olyan pár, amelyik mindenben egyetért, de az állandó, intenzív harc már aggodalomra adhat okot.

Forrás:
iStock

2. Nincs bizalom kettőtök között

A féltékenység, a hűtlenség és a megcsalás állandóan jelen van a kapcsolatotokban, még ha csak feltételezés révén is. Nem bíztok egymásban, és az egymás utáni nyomozás is majdhogynem mindennapos tevékenység a számotokra, akkor az a kapcsolat nem biztos, hogy egészséges, sőt!

3. Nem jellemző az intimitás

Az érintések, simogatások, puszik mutatják a két ember között meglévő, gyengéd és szeretetteljes kapcsolatot. Ha ennek nyoma sincs a kapcsolatotokban, nincs ölelés, nincs jó éjt puszi, az ugyancsak jelezheti, hogy mérgező kapcsolatban vagytok. Ahogyan az is, ha a párotok önző az ágyban, és csak magára gondol, ahelyett, hogy rátok koncentrálna.

4. Hiányzik az őszinteség

Sosem beszélgettetek komoly és fontos dolgokról, de a problémákat sem hozzátok fel, vagy rendre a szőnyeg alá söpritek azokat. Ha felhozzátok, a párotok másra tereli a szót, nem ér rá, nem érdekli…

5. Nincs érdeklődés, nincs motiváció

Egyáltalán nem érdeklődik a párotok arról, hogy milyen volt a napotok, hogyan érzitek magatokat, de a hobbitok iránt sem érdeklődik a másik, esetleg kölcsönösen érdektelenek vagytok egymás iránt. Nem motiváljátok egymást, hogy napról napra jobbak legyetek, sőt, inkább visszahúzzátok a másikat.