Legyetek óvatosak, a pattanásos, mitesszeres bőr nem játék!

Árulkodó pattanások: az arcbőrötök megmutatja, milyen étrendet követtek

Azt mondják, a tinédzserkor végével a pattanások is eltűnnek, aztán ott álltok a tükör előtt huszonévesen és bosszankodtok az arcotokon megjelenő piros pöttyök miatt, amik egyértelműen jelzik, hogy a pattanásoknak eszük ágában sincs eltűnni az életetekből. Ennek persze több oka lehet, többek között az elfogyasztott ételek is. Merthogy az árulkodó pattanások megmutatják, hogy milyen étrendet követtek.

A bőrötöknek sokféleképpen árthattok - a legtöbbet valószínűleg észre sem veszitek. Az egyik legfontosabb, amit a bőrötök védelmében és szépségének érdekében tehettek, hogy odafigyeltek az étrendetekre, mert bizony több olyan élelmiszer is van, ami inkább árt, mint használ a szép és egészséges bőrnek.

Tejtermékek

Az arcbőrötökön is meglátszódhat, ha érzékenyek vagytok a laktózra: felpuffadhat, a szemhéjatok is duzzadt lehet, és karikás a szemetek. Jellemzően az állatok lehet pattanásos a tejtermékektől.

cukor muffin bőr egészség
Forrás:
pixabay

Cukor

A diétátok és a fogyókúrátok miatt talán már alig esztek cukrot, amiért az arcbőrötök is hálás lehet. A cukorfogyasztástól állítólag táskássá válhat a szemetek, és pattanások jelenhetnek meg szinte bárhol az arcotokon, a vállatokon és a dekoltázsotokon is.

Glutén

Az arcotok felpuffadása és a bőrötökön megjelenő piros foltok jelezhetik, hogy a glután nem tesz jót az arcbőrötök egészségének és szépségének.

Alkohol

Az alkoholnak számos negatív hatása van, ezek közül csak az egyik, hogy csúnya és egészségtelen lehet tőle az arcbőrötök. Jellemzően kiszáradhat, kipirosodhat tőle a bőrötök, a tág próusok miatt pedig megjelenhetnek a pattanások is - jellemzően úgy, ahogy a cukorfogyasztás esetében.