Nagyon csokis, puha, szaftos, benne kis ropogós darabkákkal, nem kell sütni, glutén- és laktózmentes kis változtatással pedig vegán változatban is elkészíthető - mindezt tudja ez az isteni és pofonegyszerű nyers brownie, amit nem lehet nem imádni!
Ha nincs kedvünk sütögetni és nagyon pepecselni, mégis csokis finomságra fáj a fogunk, vagy szeretnénk valamilyen egészségesebb nassolnivalót, akkor szuper választás lehet ez az egyszerű, de nagyszerű brownie. Tényleg egészséges, a méz kivételével csak növényi alapanyagokból áll, de a mézet akár kiválthatjuk agavé- vagy juharsziruppal is, de azt azért el kell mondani, hogy közelről sem diétás, ha a kalóriatartalmát nézzük, mert a datolya és a dió is gazdag energiaforrás, de egy-egy kis kocka azért bőven belefér, sőt
akár edzés előtt és után is kimondottan jól jöhet.
Fontos, hogy igazán puha datolyát használjunk ehhez a recepthez, ha nem sikerül ilyet vásárolnunk, akkor áztassuk be meleg vízbe 1-2 órára, majd jól csöpögtessük le, és itassuk le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel. A datolya egy része kiváltható akár puha mazsolával is, sőt a dió helyett is használhatunk mandulát, mogyorót vagy akár jóval pénztárcabarátabb napraforgómagot is…
Sütés nélküli egészséges brownie
Hozzávalók egy 20×20 centis formához:
Az elkészítéshez nézzétek meg EZT AZ OLDALT!