Egyéb kategória

Háromtejes piskótatorta, a léleksimogató, kényeztető desszert

Dél-Amerika és Mexikó egyik kedvenc desszertje, de Amerikában is megállíthatatlanul hódít az úgynevezett "háromtejes torta", a tres leches cake, eredeti nevén pastel de tres leches vagy torta de tres leches, ami egy nagyon könnyű piskóta, háromféle tej keverékével meglocsolva és átitatva. A piskóta átlényegül, és mennyeien krémes, léleksimogató desszert a végeredmény.

vous - 2018.07.06.
Háromtejes piskótatorta, a léleksimogató, kényeztető desszert

Mit jelent az, hogy háromféle tej? Jogos a kérdés: sűrített tej, sima tej és tejszín keveréke, amit a frissen kisült, még forró, megszurkált piskótára locsolnak, ez beszívja az édes, sűrű krémet, és fantasztikusan lágy süti kerekedik belőle. De itt nem állnak meg, hanem tejszínhabbal rusztikusan megpakolva és kissé megpirított kókusszal meghintve tálalják.

Őrülten finom és csábító, jól behűtve frissítő és nagyon kényeztető desszert, nem véletlenül annyira népszerű.

Mivel alapvetően semleges ízű alapanyagokkal készül a pastel de tres leches, vagyis a háromtejes süti, érdemes neki egy kis karaktert is adni, ami lehet vanília, egy kis reszelt citromhéj, de igazán isteni egy kis rummal megbolondítva, ami a kókuszhoz különösen jól passzol.

Háromtejes piskótatorta – pastel de tres leches receptjéért kattintsatok ide!

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek