Egyéb kategória

3 + 1 tipp hogyan lazítsatok munka közben

Az irodai munka nem éppen a legkedvezőbb a gerincnek, izmoknak és ízületeknek. Mutatunk néhány tippet, hogyan mozgassátok át magatokat, ha egész nap a számítógép előtt ültök. 

vous - 2018.07.06.
3 + 1 tipp hogyan lazítsatok munka közben

Ügyeljetek a helyes testtartásra!

Figyeljetek arra, hogy a széketek a megfelelő magasságban legyen beállítva, ne görnyedjetek a monitor előtt. Kiskorotokban biztosan ezerszer hallottátok már, hogy húzzátok ki magatokat. Felnőttként jöttök csak rá igazán, milyen hasznos is ez a tanács. A gép előtti görnyedt testtartás hosszú távon egészen biztos, hogy gerincferdüléshez vezet. Ha nem túl szigorú szabályok vonatkoznak az irodában használható bútorokra, próbáljátok ki, hogy napi egy-két órát gimnasztikai labdán ülve dolgoztok. Ez garantáltan rákényszerít arra, hogy megfelelő testtartással üljetek a számítógép előtt.

Tartsatok szünetet!

Hasznos lehet, ha napközben több alkalommal felálltok a gép elől, legalább néhány percre. Ezt az időt használjátok ki egy rövid sétára, végtagjaitok átmozgatására. Meglátjátok, hogy az izmoknak és az ízületeknek is jót tesz egy kis mozgás.

Levegőzzetek!

Ha van rá lehetőség, az ebédszünetet ne a gép előtt töltsétek, inkább menjetek ki a szabad levegőre. A friss oxigén nemcsak a testetekre, de az agyatokra is jó hatással lesz. Ebédszünetről visszatérve úgy érzitek majd, hogy könnyebben, gyorsabban megy a munka, újult energiával kezdhetitek el a délutáni műszakot.

+1 Sokféle gyakorlatot kifejlesztettek már, ami az irodai munka közben átmozgat. Próbáljátok ki a pár perces jógát vagy gerinctornát, ezek gyakorlatai különböző sporteszközök nélkül is kivitelezhetőek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

nóri torna iroda

Gerinctorna a munkahelyen – 5 gyakorlat, 5 perc és viszlát, hátfájdalom!

A napi 8 órás irodai munka nemcsak mentálisan, de fizikálisan is megterhelő lehet. Pláne, ha az ember lánya elfelejt közben szünetet tartani, felállni, átmozgatni az elpunnyadt végtagjait. Pedig számos gerincbetegség és testtartáshiba elkerülhető lenne néhány olyan gyakorlattal, ami az irodában, munka közben is elvégezhető. Domokos Enikő személyi edző ebben segít >>>

Ajánlott cikkek