Egyéb kategória

Jégkocka helyett fagyasztott gyümölcs – a legjobb nyári frissítő

Egy pohár hűs rozé, fehérbor vagy fröccs a nyári esték kihagyhatatlan kelléke, és akkor igazán frissítő, ha tényleg jól behűtjük az italokat, de még így is viszonylag gyorsan felmelegednek. A jégkocka helyett azonban mással is frissíthetjük őket - például fagyasztott gyümölccsel. De limonádéhoz vagy jeges teához sem utolsó!

vous - 2018.07.06.
Jégkocka helyett fagyasztott gyümölcs – a legjobb nyári frissítő

A nyár csupa bolondság, így a frissítő italainkat is érdemes bolondá tenni. A fagyasztott gyümülcs, szörp vagy gyümölcspüré nemm csak hűsíti, de meg is vadítja az italainkat, legyen szó limonádéról vagy esti fröccsről, pohár borról.

A finom, gyümölcsös borok, fröccsök, de limonádék mellé is jól paszol a gyümölcs, és ha fagyasztva használjuk őket, akkor kellemesen lehűtik az italainkat, de nem vizezik fel, mint a sima jégkocka. Ja partita készülünk, akkor kiadósabb a gyümölcsöket szétosztani jégkockatartóba, esetleg 1-2 levél friss menta, bazsalikom vagy citromfű levelével, nagyon mutatós és ízekben in különlegessé teszi az italt, de amúgy a simán lefagyasztott bogyósok – meggy, málna, eper, cseresznye vagy szeder is szuper jégkocka helyett, persze pár levél friss zöldfűszert hozzádobva még finomabb és különlegesebb.

Kattintsatok néhány ötletért!
 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek