Egyéb kategória

Nyári sajttorta krémesen – puha tésztával, cseresznyével

A sajttorta minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb desszert, millió változata van, nem is csoda, hiszen nem lehet vele melléfogni, és az is szuper benne, hogy nagyon jól variálható, és összekombinálható a szezon éppen aktuális gyümölcseivel. Most cseresznyével készült, puha tésztával, abbahagyhatatlanul finom és frissítő, igazi nyári nyalánkság.

vous - 2018.07.07.
Nyári sajttorta krémesen – puha tésztával, cseresznyével

A sajttorta alapja leggyakrabban egy kekszes-vajas keverék, itt pedig ezt egy puha kevert tészta váltja, istenien passzol a lágy sajtos réteghez és a cseresznyéhez is, és bár egy kicsit pepecselősebbnek tűnik, mert az alaphoz tésztát kell sütni, de időben körülbelül ugyanannyi, mert nagyon egyszerűen és gyorsan kikeverhető a tésztaalap, és meg is sül, mire a krémes réteget összeállítjuk és a cseresznyét kimagozzuk, a végeredmény pedig sokkal könnyedebb, puhább.

Ahogy a sült sajttortáknál, itt is elég hosszú a sütési idő, de még hosszabb a hűtési, de így lesz igazán finom, viszont ekkor már nincs vele dolgunk, és érdemes kivárni, mert így lesz tökéletes állagú a krémes réteg és a szuperszaftos tészta is!

Cseresznyés sajttorta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg lágy vaj
  • 1/2 dl joghurt
  • csipet só

A sajtkrémes réteghez:

  • 50 dkg natúr krémsajt – szobahőmérsékletű
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Valamint:

  • 20-25 dkg magozott cseresznye
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek