Egyéb kategória

Rossz hírünk van: le kellene szoknunk a jeges kávékról a környezet érdekében

Mármint az elviteles jeges kávéról mindenképpen: a dolog több sebből is vérzik, körüljárjuk egy kicsit őket, hogy mindenki számára érthető legyen, miért olyan nagy dolog, ha nem vásárolunk többet belőlük.

vous - 2018.07.07.
Rossz hírünk van: le kellene szoknunk a jeges kávékról a környezet érdekében

A kávézókban kapható jegeskávé kifejezetten az ördögtől való, már ha a környezetszennyezési faktorát nézzük. Rengeteg olyan kötelező körrel jár ugyanis maga a kávé, amely ősellensége a környezettudatos vásárlónak, és amelyről, úgy tűnik, a kávézóláncok nagyon nem akarnak leszokni. A Treehugger pontokba szedte, pontosan mi az, ami szennyezi a környezetet ezekben a nyáron egyébként nagyon népszerű italokban.

A műanyag szívószál

Idén nagyon beindult a küzdelem a műanyagszennyezés ellen, amelynek egyik kiemelt helyén az egyszer használatos műanyagok, köztük a szívószálak állnak. Szinte minden egyes kávézólánc ilyen szívószállal adja a jeges kávéját, a Starbucks minden évben átlagosan kétmilliárd ikonikus zöld műanyag rudat ad ki a vásárlóinak.

Olvasd el a többi indokot is!
 

Forrás:
Unsplash
600

3(0) tipp a műanyagmentes mindennapokért – Annyit tartsatok be, amennyit tudtok

Mi a baj az ártatlannak tűnő rágóval? Miért legyen nálatok mindig textilszatyor? Miért nem jó, ha egészségesnek és biztonságosnak gondolt eldobható betétet használunk? Ha egy ideje gondolkoztok azon, hogyan tehettek többet a bolygóért, és szeretnétek kevesebb műanyagszemetet termelni, akkor nektek szól ez a cikk.

Ajánlott cikkek