Egyéb kategória

Így győzhető le a mellrák Angelina Jolie orvosa szerint

Dr Kristi Funk sebész és mellrákspecialista, akinek páciensei között olyan sztárok fordultak elő, mint Angelina Jolie és Sheryl Crow, azt üzeni olvasóinak, hogy figyeljenek az életmódjukra, mert ez dönti el, hogy egészségesek maradnak-e hosszútávon is. 

vous - 2018.07.08.
Így győzhető le a mellrák Angelina Jolie orvosa szerint

 – Azt látom, hogy a mellrák kockázata kézzelfogható és drámai módon csökkenthető. A saját kezünkben van a kockázati tényezők több, mint 90%-a – mondja Funk. A rákos daganatok több, mint fele elkerülhető, hogyha a nők megértik, milyen fontosak az életmódbeli döntéseik. Hogy ezek a választások teremtik meg azt a környezetet, melyben a sejtek kóros burjánzásnak indulnak vagy pedig egészségesek maradnak.

Egészséges ételek

Egészséges ételek
Forrás:
unsplash.com/Brooke Lark

A döntés a ti kezetekben van

A kutatások is azt támasztják alá, hogy ha a nők még a menopauza előtt olyan életmódot folytatnak, melynek része a testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, mely segít megőrizni az egészséges testsúlyt, ugyanakkor hiányzik belőle a dohányzás és az alkohol, sokkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik napról napra elhanyagolják ezeknek a döntéseknek a jelentőségét.

Jóga

Jóga
Forrás:
unsplash.com/Edit Sztazics

Ezzel az egyszerű módszerrel, mely követelhet ugyan némi elszántságot és elkötelezettséget, de mégiscsak jobban megéri, mint a kórházi kezelés, akár vissza is fordíthatók káros folyamatok. Az ember bármelyik pillanatban elkezdhet figyelni arra, hogy mivel bombázza a szervezetét, és ha felhagy a káros szokásokkal, akkor visszafejlődhetnek a daganatok, elmúlhatnak a fájdalmak, és elindulhat a fogyás, mérséklődhetnek a cukorbetegség tünetei. Lehet, hogy néhány rákfajta ellenáll a kezelésnek, sok olyan is van viszont, mely megállítható vagy visszafordítható. A testetek nem védtelen.

Ajánlott cikkek