Tejespite málnával - vegán változatban, kókuszkrémmel

Tejespite málnával – vegán változatban, kókuszkrémmel

A tejespite - vagy clafoutis - egy tejes, tejszínes, tojásos édes sodó remegősre sütve, lehetőleg gyümölccsel jól megpakolva, isteni finom, de nagyon is a klasszikus alapanyagokon nyugszik. Hogyan is lehetne ezt vegán változatban elkészíteni... Nagyon hasonlót igenis lehet, pihe-puha, rém egyszerű, isteni finom, és csak növényi alapanyagból készül.

A könnyű gyümölcsös piték a nyár verhetetlen desszertjei, de vegán étrendnél azért alaposan át kell kombinálni az alapanyagokat. Ez egy nagyon jól működő alaptészta, omlós, szaftos, a tetején egy picit roppanós édes réteggel, bármilyen bogyós gyümölccsel jól variálható, a kókuszkrémen kívül semmilyen extra alapanyagot nem igényel.

A kókuszkrém a kókusztejnél jóval sűrűbb, de a konzerves kókusztejszínnel szemben mindig homogén és krémes, jóval kevesebb zsiradék van benne, nem válik szét a zsíros és a vizes rész, és papírdobozos csomagolásban beszerezhető, lágy, enyhén kókuszos ízű, sűrű tejszín állagú krém, szuper sós és édes ételekhez is, ehhez az omlós pitéhez is tökéletes, ami most egy kis málnával készült, a tetején egy kis roppanós cukros réteggel - és mennyei finom!

Vegán tejespite málnával

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl kókuszkrém
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
  • 4 evőkanál darált mandula
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 marék málna - vagy más gyümölcs

Ha szeretnétek elkészíteni, nézzétek meg a cikk folytatását ITT!

Forrás:
Depositphotos