Egyéb kategória

Három dolog, amit biztosan rosszul gyűjtötök szelektíven

Szép dolog, ha a szelektív hulladékgyűjtésre is odafigyelünk, de mit sem ér a dolog, ha rosszul csináljuk. Ezt a három dolgot például rendszeresen rosszul gyűjtik szelektíven az emberek, amivel több bajt csinálnak, mint amennyi hasznot hoznak.

vous - 2018.07.09.
Három dolog, amit biztosan rosszul gyűjtötök szelektíven

Eldobható kávéspoharak

Úgy gondolnánk, hogy a papírpoharak papírból vannak, tehát újrahasznosíthatók, ezért szelektíven gyűjtjük őket – ez azonban sajnos nem igaz, és nem véletlen, hogy egyre több nagy kávézólánc próbál megszabadulni ezektől a poharaktól. Az elviteles papírpoharakat ugyanis egy vékony polietilén réteggel vonják be, ami arra jó, hogy megakadályozza az átázást – meg arra, hogy elejét vegye az újrahasznosításnak. Ez ugyanis már nem papírnak, hanem műanyagnak minősül, ezért a papírhulladék közé egyáltalán nem való.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Fyouture
600

Ezekről a csomagolóanyagokról nem is hinnétek, hogy nem lehet őket újrahasznosítani

Nagyon jó, ha otthon és a munkahelyen szelektíven gyűjtöd a hulladékot, és figyelsz arra, hogy mindent a megfelelő helyére tegyél a szemetesben. Csakhogy vannak olyan anyagok, amikről nem is hinnénk, hogy nem lehet őket újrahasznosítani, így rossz helyre dobjuk őket – figyelj oda ezekre a csomagolóanyagokra, hogy ne szennyezd velük a szelektív kukák tartalmát!

Olvassátok el ezt a cikket is a témában!

Ajánlott cikkek