Sajtgolyó morzsa zöldfűszer snack

Sajtból van, mindenki imádja és pofonegyszerű

A sajtos dolgoknak senki nem tud ellenállni, és annyira egyszerűen villanthatunk akár már két fő alapanyaggal és néhány kiegészítővel egy kerti partin a fűszeres kis sajtgolyókkal, hogy magunk is meglepődünk a saját sikerünkön. Natúr krémsajt és némi reszelt sajt kell a csodához, a hűtő hidege és pár izgalmas alapanyag még a beforgatáshoz.

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, és csak a fantáziánkra és a kreativitásunkra van bízva, mit hozunk ki belőle. Az alapmassza nagyon egyszerű, de a lényeget mégis a kis golyóbisok kabátkája, bundája, beforgatása határozza meg. Őszintén szólva magában is finnom, de nagyon sokat ad hozzá a hempergetés, az az alapanyag, amibe a falatnyi sajtgolyókat beforgatjuk, és nem kell nagyon időigényes vagy szofisztikált dolgokra gondolnunk.

Ezekhez a nyers kis sajtgolyókhoz szuperül működik a

  • natúr vagy pirított szezámmag,
  • finomra vágott vagy darált dió, mandula, mogyoró,
  • őrölt tökmag vagy napraforgómag,
  • finomra vágott friss petrezselyem, snidling, koriander, kapor,
  • durvára őrölt színesbors, curry fűszerkeverék, durvára vágott pirított római kömény,
  • őrölt pirospaprika egy kis csilipehellyel összekeverve,
  • finomra őrölt keksz vagy csipsz,
  • vagy ezek bármilyen keveréke.

A golyók magukban is tökéletesek, de extraként kínálhatunk mellé csililekvárt vagy bbq-szószt, valamilyen chutney-t - mindegyikkel sikere lesz!

Mi kell hozzá?

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg érettebb, kemény sajt

A készítés menetéért kattintsatok testvéroldalunkra, a Cookta.hu-ra!

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos