édesség fagylalt

A fagyi szuper reggeli – okosabbá, hatékonyabbá tesz

Mostantól hivatalosan is indíthatjuk a napot fagyireggelivel, és érdemes is hanyatt-homlok szaladni a mélyhűtőhöz az édes és krémes jeges desszertért, egy kutatás ugyanis azt igazolja, hogy a reggelire fogyasztott jégkrém éberebbé, koncentráltabbá tesz, bizonyítottan megnöveli az agyi tevékenységek hatásfokát.

Yoshihiko Koga, a Tokiói Kyorin Egyetem professzora számos klinikai vizsgálatot végzett, amelyek során a kutatásban részvevőknek felkelés után azonnal fagylaltot kellett fogyasztaniuk, majd egy sor feladatot kellett megoldaniuk számítógépen. A jeges desszertet reggelizők eredményeit természetesen összehasonlították egy hagyományos reggelit fogyasztó és ugyanazt a feladatsort elvégző kontrollcsoporttal, és az eredmények azt mutatták, hogy

a fagyizók gyorsabb reakcióidővel és hatékonyabban, pontosabban végeztek a feladatokkal.

Az első feltételezések szerint a fagylalt hőmérsékletének tudták be a megfigyelt élénkítő, jobb feladatmegoldó hatást, ezért Koga professzor megismételte a kísérletet, de jégkrém helyett jeges vízzel. A vizsgálatban a hideg vizet fogyasztó csoport is jobban szerepelt, mint a klasszikusan reggelizők, de jóval alul maradtak azok eredményeihez képest, akik fagyival indították a napot.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

Forrás:
Depositphotos