műanyag

Kína úgy döntött, mostantól bánjunk el magunk a műanyaghulladékunkkal

Bármilyen furcsán hangzik is, egészen januárig a világ jó része Kínába exportálta a műanyaghulladékának egy részét – mostantól azonban az ország köszöni szépen, de nem kér több szemetet, mindenki intézze el magának a problémát. Az Egyesült Államokban már komoly problémát okoz, hogy nem tudnak mit kezdeni a saját hulladékukkal.

Jogos lehet a kérdés, hogy miért akarna valaki műanyagot importálni – hát mindenki igyekszik megszabadulni tőle, mert a feldolgozása nagyon költséges, és sok helyen nincs is meg hozzá az infrastruktúra. Itt jön a képbe Kína: itt a megfelelő üzemek megvannak, a feldolgozóipar eddig több millió tonnányi műanyagot fogadott be.

Csakhogy idén január elsejétől a kínaiak felfüggesztették az importot. Az ország csak a saját hulladékára szeretne most már koncentrálni, ami komoly bajba sodorhatja az öt legnagyobb műanyagexportőr országot: az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Mexikót, Japánt és Németországot.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Fyouture

600

Ezt a kihívást ne akarjátok megúszni! Egyetlen dolgot változtassatok meg, mindenkinek jobb lesz

Július világszerte műanyagmentes hónap. Nem lesz olyan hely az interneten, ahonnan nem ez ömlik majd rátok. Mi tudjuk, hogy ha valamit túltolnak, az ellenállást válthat ki (ilyenek vagyunk, na), de ezzel az egy dologgal tegyetek kivételt. Nem kell azonnal életmódot váltani, elég, ha egyetlen egy dolgot megváltoztattok az életetekben.

Nézzétek meg mit!