készülődés cipő eszközök sport

Szuper szabadtéri sportok, amik egy filléretekbe sem kerülnek

A rendszeres testmozgás fontos az egészségetek megőrzésének érdekében, és nem mellesleg csinosabbakká, izmosabbakká, rogalmasabbakká válhattok tőlük. A drága konditermi edzések helyett választhattok olyan szuper szabadtéri sportokat, amik egy filléretekbe sem kerülnek.

HIIT

Ha nem szeretnétek túl sokáig izzadni a napsütésben, a HIIT edzésformát nektek találták ki. Valójában nincs is hozzá szükség semmire, hiszen sokféle HIIT-edzésterv létezik, amit kipróbálhattok - ezek közben sajtá testsúllyal dolgozhattok.

Futás

Természetesen nem maradhat le a listáról a futás, amit ha nehezíteni szeretnétek, csináljatok váltott intenzitással, vagyis iktassatok be egy a normál tempójú szakaszok közé egy-egy gyorsabb, nagyobb intenzitású szakaszt.

futás
Forrás:
istock.com

Úszás

Több természetes víz is van hazánkban, ahol szabadon csobbanhattok - néhány hossz leúszása után pedig nem lesz lelkiismeretfurdalásotok, ha “betoltok” néhány palacsintát vagy egy sajtos-tejfölös lángost.

Bringázás

Pattanjatok biciklire, és tekerjetek néhány kilométert a szabad ég alatt - választhatjátok akár a rózsaszínben úszó naplementés időszakot is az igazi nyári élmény eléréséhez - és hogy könnyebben tekerjétek azokat a pedálokat.

Lépcsőzés

Városnézés közben szuper lehetőségetek nyílhat egy-egy hosszabb lépcsősort megmászni - ezt akár oda-vissza többször is megtehetitek. A combotok és a feneketek pedig hálás lesz érte!

Jóga

A jógaszőnyeget igazából bárhol leteríthetitek, nyáron pedig különösen jól eshet egy-két gyakorlatot a napfelkelte vagy éppen a már említett naplemente közben elvégezni a friss levegőn, a természet közelében.