Egyéb kategória

Hogyan lehet zöldebb otthonotok – 5 tipp, ami segíteni fog

Szőke Anna, a The Sparkling Blueberry bloggere szívesen oszt meg sminkkel kapcsolatos témák mellett a zöld életmóddal kapcsolatos tapasztalatokat is. A következő cikkben azt járja körbe, hogyan lehet zöldebb az otthonunk idén. Szőke Anna cikkét olvashatjátok.

vous - 2018.07.12.
Hogyan lehet zöldebb otthonotok – 5 tipp, ami segíteni fog

Lehet, hogy nem értesz velem egyet, de én hiszek abban, hogy apró életmódbeli változtatásokkal is érhetünk el jelentős különbséget környezetünkben, és ez különösen igaz, amikor arról van szó, hogy zöldebb, fenntarthatóbb életet éljünk. Nagyon sokan azt gondolják, ha csupán egy-egy apró rossz szokást – legyen az mondjuk a rendszeres szívószál használat, vagy a hulladék nem szelektíven történő gyűjtése – megváltoztatnak azzal úgysem lesz jelentős a különbség a világ állapotában.

Pedig ez nem igaz, hiszen ha mindenki csak egy kicsit változtatna környezetlkárosító szokásain az bizony mind-mind összeadódna és jelentősen segítene bolygónk állapotán.

Arra kérlek tarts most velem, és változtass Te is az alábbi apróságokon, hogy 2018-ban egy boldogabb, egészségesebb és nem utolsó sorban környezetbarát otthont tudhass magadénak.

Forrás:
iStock

Hogyan legyen környezetbarát otthonom?

Válts palackozott ásványvízről vízszűrős kancsóra

Saját háztartásomban a legnagyobb probléma a palackozott ásványvíz fogyasztásunk mértéke. Mialatt Dubaiban éltünk hozzászoktunk a palackozott víz fogyasztáshoz (ott ugyanis minőségi okokból nem ajánlott a csapvíz ivás) és sajnos ezt a rossz szokást magunkal vittük Hollandiába, majd szépen haza is hoztuk ide Magyarországra. A helyzet akkor rosszabbodott igazán, amikor kisfiunk születése után – csúnyán szólva – túl lusták voltunk ahhoz, hogy mindig külön vizet forraljunk és hűtsünk neki a tápszerhez, így rákaptunk az üveges babavízre.

A szomorú igazság az, hogy hiába gyűjtjük szelektíven a palackokat, elkeserítő mennyiségű, teljesen felesleges szemetet termelünk ezzel a szokással, így arra jutottunk, hogy beruházunk egy nagyméretű vízszűrős kancsóba. Ezek a szerkezetek már szinte minden nagyobb üzletben, széles választékban elérhetőek. Szén alapú szűrővel rendelkeznek, mely eltávolítja a csapvízből a vízkövet, a nehézfém maradványokat, növényvédőszerek maradványait és egyéb kemikáliákat (sajnos a gyógyszerekből visszamaradó hormonokat nem ) sőt néhány fajta még teljesen bacimentessé is teszi a vizet.

Mondj nemet a műanyag zacsikra és válassz újrafelhasználható alternatívákat

Most nem csak a bevásárlásra gondolok, hanem például az élelmiszerek otthoni tárolására is. A műanyag zacskók valahogy mindig egyszerű megoldásnak tűnnek, egy-egy mindig van kéznél, de légy erős és tarts ki a környezetbarátabb alternatívák mellett. A textilből készült bevásárló és apróbb tároló zsákok fantasztikusak és teljesen környezetbarát opciót nyújtanak, csak ne felejts el mindig tartani egyet-kettőt a zsebedben/autódban/előszobában, így biztosan nem indulsz el nélkülük és nem kényszerülsz végül a műanyag megoldást választani.

Az ételtárolás és fagyasztás is lehet zöldebb: ma már csodálatos környezettudatos opciók közül választhatsz, mint például a méhviaszos textilből készült szendvicskendők, vagy a mosható szilikon tárolók melyekben még fagyasztani is lehet.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide >>>, további hasznos tippeket olvashattok a blogomon. Jó böngészést!

Ajánlott cikkek